Η Nintendo κατακεραυνώνει ξανά το 4K και το VR

Εστιάζει στη διαφορετικότητα του Switch
15 Ιανουαρίου 2018 08:25
Η Nintendo κατακεραυνώνει ξανά το 4K και το VR

Τον Ιούνιο σας είχαμε ενημερώσει για την αρνητική στάση της Nintendo όσον αφορά το 4K που κυνηγούν οι βασικοί της ανταγωνιστές, όπως η Microsoft με την πρόσφατη κονσόλα της, το Xbox One X και το VR, όπως η Sony, με το PlayStation VR. Η εταιρία έρχεται για άλλη μια φορά να τονίσει την τοποθέτηση της σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του για το γαλλικό μέσο Les Numeriques, ο υπεύθυνος της Nintendo Γαλλίας, Philippe Lavoue, αναφέρθηκε στο πως βλέπει η εταιρία το θέμα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Αν κοιτάξετε τα VR Headsets, αμφιβάλλω ότι μπορούν να προσελκύσουν το mainstream κοινό. Οι καταναλωτές δεν είναι υπομονετικοί με την ψυχαγωγία εάν δεν είστε σε θέση να παραδώσετε ένα πακέτο που τα συμπεριλαμβάνει όλα.

Όσον αφορά το 4K, είναι χρήσιμο να επενδύσουμε σε μια τεχνολογία που δεν έχει υιοθετηθεί από την πλειοψηφία; Πού είναι τώρα οι 4K τηλεοράσεις; Είναι καλή ιδέα να επενδύσουμε σε μια τεχνολογία πριν από τους καταναλωτές; Δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε όλα. Και ποια καινοτομία θα φέρουμε σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας;

Εάν κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με όλους τους άλλους, είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε επειδή είμαστε μικρότεροι από αυτούς. Με το Switch προσφέρουμε διαφορετικές εμπειρίες, προσαρμοσμένες στον ρυθμό της ζωής των παικτών. Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να ταιριάζει με την καθημερινή σας ζωή.

Όπως φαίνεται η στρατηγική της Nintendo έχει πετύχει, αφού το Switch όχι μόνο πουλάει ασταμάτητα, άλλα έχει σπάσει ρεκόρ που κρατούσαν εδώ και πολλές γενιές κονσολών σε Αμερική, Ιαπωνία, Ιταλία και διάφορες ακόμα χώρες.