Τεράστια προβλήματα για το PUBG στο Xbox One και One X 

Τρέχει με 20fps και με πτώσεις ακόμα σε μονοψήφιους αριθμούς

Τεράστια προβλήματα για το PUBG στο Xbox One και One X

Η Early Access έκδοση του PlayerUnknown's Battlegrounds είναι πλέον διαθέσιμη στο Xbox στα πλαίσια του Xbox Game Preview προγράμματος. Το άκρως αναμενόμενο ντεμπούτο του παιχνιδιού φαινόμενο στις κονσόλες της Microsoft δεν πραγματοποιήθηκε εν τέλη χωρίς προβλήματα. Παρόλο που η αμερικάνικη εταιρία βοηθούσε στενά την ομάδα ανάπτυξης, έχοντας αναλάβει το ρόλο του publisher, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που μάλλον περίμεναν οι περισσότεροι παίκτες.

Συγκεκριμένα, το παιχνίδι έχει σημαντικά προβλήματα απόδοσης. Στο απλό Xbox One τρέχει σε 15 με 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ ακόμα και η έκδοση του Xbox One X έχει αντίστοιχα προβλήματα. Το χαμηλό framerate είναι ιδιαίτερα εμφανές στην εισαγωγική περιοχή που βρίσκονται και οι εκατό παίκτες πριν αρχίσει το κάθε match, καθώς και όταν οι παίκτες πηδούν από το αεροπλάνο στην αρχή του αγώνα. Τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα όταν φτάσει κάποιος στο έδαφος και ξεκινήσει η δράση, αλλά και πάλι το framerate δεν είναι σταθερό.

 Μπορεί ο τίτλος για μεγάλο διάστημα να τρέχει σε 30fps και ανοίγοντας την πόρτα ενός σπιτιού ξαφνικά ο ρυθμός ανανέωσης των καρέ να πέσει σημαντικά. Αντίστοιχα, προβλήματα υπάρχουν και κατά την οδήγηση και στο spectator mode. Ο τίτλος τρέχει σε 1080p στο απλό Xbox One και σε Native 4K στο Xbox One X, τα προβλήματα με το framerate όμως δεν φαίνεται να συνδέονται τόσο με την GPU, αλλά με την CPU των κόνσολων, την οποία δεν εκμεταλλεύεται σωστά ο κώδικας της δοκιμαστικής έκδοσης. Παρακάτω ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση του Digital Foundry που εξηγεί τα υπάρχοντα προβλήματα.

Το PlayerUnknown's Battlegrounds κυκλοφορεί για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποκλειστικά για το Xbox One, όσον αφορά τις οικιακές κονσόλες.

16 σχολιο(α)