EA: “Ο κόσμος αγαπά να παίζει το Star Wars Battlefront II”

“Θα πουλήσει καλά την εορταστική περίοδο”
06 Δεκεμβρίου 2017 12:04
EA: “Ο κόσμος αγαπά να παίζει το Star Wars Battlefront II”

Στα πλαίσια ενός panel της 37ης Nasdaq Investor Conference, ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Electronic Arts, Blake Jorgensen, μίλησε για το Star Wars Battlefront II και τα microtransactions γενικότερα.

Όσον αφορά το Battlefront II, ο Jorgensen επισήμανε πως η EA είναι ξεκάθαρα πολύ συγκεντρωμένη στο να ακούει τους καταναλωτές και εργάζεται για να ενημερώσει το παιχνίδι. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το πρώτο update και ένα ακόμα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Για την επιστροφή των microtransactions στον τίτλο, επισήμανε:

Με την πάροδο του χρόνου θα ξεκαθαρίσουμε το πώς θα θέλαμε να φέρουμε πίσω τα microtransactions στο παιχνίδι ή ακόμα και όχι και σε ποια μορφή θα αποφασίσουμε να τα φέρουμε.

Στη συνέχεια, ο Jorgensen τόνισε πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού ήταν διδακτική εμπειρία για τον publisher. Μάλιστα δήλωσε πως “ο κόσμος αγαπά να παίζει το παιχνίδι” και έρχονται ολοένα και περισσότεροι νέοι παίκτες. Η πρόβλεψη του είναι πως ο τίτλος θα πουλήσει καλά την εορταστική περίοδο.

Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στο Ultimate Team μοντέλο που βλέπουμε στους αθλητικούς τίτλους της EA. Το στέλεχος ρωτήθηκε αν άλλα παιχνίδια όπως η σειρά Battlefield και το Star Wars Battlefront II μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Η απάντηση του ήταν πως κάθε παιχνίδι έχει διαφορική βάση καταναλωτών και έτσι η εταιρία προσπαθεί να βρει τους κατάλληλους τρόπους που θα διασκεδάζουν τους παίκτες και θα τους κρατούν απασχολημένους για πολύ καιρό.

Διευκρίνισε πως η Electornic Arts προσπαθεί να δίνει στους καταναλωτές αυτό που θέλουν. Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θέλουν περισσότερο ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του Star Wars περισσότερο Star Wars. Αυτό έχει ως συνέπεια η εταιρία να σχεδιάζει τα προϊόντα της έτσι ώστε ο κόσμος να παίρνει περισσότερα από το κάθε παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Jorgensen ανέφερε πως τα παιχνίδια έχουν τρομερή αξία για τους καταναλωτές, αφού κάποιος μπορεί να ξοδέψει €60 και να παίξει μέχρι και 3,000 ώρες μέσα σε έναν χρόνο. Ακόμα και αν κάποιος ξοδέψει περισσότερα χρήματα από την βασική τιμή του παιχνιδιού, με αυτόν τον τρόπο “αυξάνει τον ενθουσιασμό και τη διασκέδαση”. Γι’ αυτό η EA θέλει να δημιουργεί  “αυτό που θέλουν οι καταναλωτές και περισσότερο από αυτό” και όχι να δημιουργεί πολλά παιχνίδια. Ο κόσμος πλέον παίζει λιγότερα παιχνίδια, αλλά ασχολείται μαζί τους για πολύ περισσότερο.

Το Star Wars Battlefront II είναι διαθέσιμο για τα PS4, Xbox One και PC.