Βέλγιο: "Τα lootboxes είναι τζόγος"

Η βελγική κυβέρνηση αποφάνθηκε και ζητά δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
22 Νοεμβρίου 2017 04:06
Βέλγιο:

Νέες εξελίξεις στο ολοένα και πιο καυτό θέμα των microtransactions, που ταλανίζει τις τελευταίες εβδομάδες τη gaming βιομηχανία φέρνει η βελγική κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα η Gaming Επιτροπή του Βελγίου (Belgium Gaming Commision) είχε ξεκινήσει μια έρευνα για το εάν τα lootboxes που είναι διαθέσιμα στο πρόσφατο Star Wars: Battlefront II αλλά και το Overwatch, αποτελούν μια μορφή τζόγου. Μέσα από το VTM News, έγινε γνωστή η απόφαση του βελγικού δικαστηρίου, η οποία είναι θετική.

Αν και η μετάφραση της απόφασης είναι μέσω του Google Translate και μπορεί να παραπλανήσει, το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι αρκετά ξεκάθαρο: 

Η ανάμειξη χρημάτων και εθισμού θεωρείται τζόγος. 

Με τον Βέλγο υπουργό Δικαιοσύνης, Koen Geens, να συμπληρώνει:

Η ανάμειξη τζόγου και gaming, ειδικά σε νεαρές ηλικίες, είναι επικίνδυνη για την ψυχική υγεία του παιδιού.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του VTM News, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιζητεί την απαγόρευση των in-game αγορών, εφόσον ο αγοραστής δεν γνωρίζει ακριβώς τι αγοράζει, κάτι που δεν θέλει να γίνει μόνο στο Βέλγιο. Υποστηρίζει πως η διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο και θα φτάσει μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τα απαγορεύσει. 

Η υπόθεση των lootboxes και των παρεμφερών microtransactions μετά την πολύκροτη υπόθεση της ΕΑ και του Battlefront 2 βρίσκεται σε έξαρση και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί περαιτέρω.