Star Wars Battlefront II: Βουτιά 60% για τις retail πωλήσεις

Μεγάλη μείωση σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία
20 Νοεμβρίου 2017 11:44
Star Wars Battlefront II: Βουτιά 60% για τις retail πωλήσεις

Πιστό στο ραντεβού του, το GFK Chart-Track δημοσίευσε τα στοιχεία του για την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου. Όπως σας ενημερώσαμε το Call of Duty: WWII παρέμεινε στην κορυφή των UK Charts, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πωλήσεις του Star Wars Battlefront ΙΙ.

Τον προηγούμενο μήνα διάφοροι retailers δήλωσαν αισιόδοξοι στο GamesIndustry.biz πως οι πωλήσεις του νέου Star Wars τίτλου θα ξεπεράσουν το Battlefield 1. Ωστόσο, οι πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας του Star Wars Battlefront II ήταν 50% λιγότερες σε σύγκριση με τον περσινό τίτλο της EA. Μάλιστα, οι retail πωλήσεις ήταν κατά 61% λιγότερες σε σχέση με το αρχικό Star Wars Battlefront του 2015. Αν και στην εξίσωση υπάρχει και ο παράγοντας των ψηφιακών πωλήσεων, πρόκειται για μια αξιοσημείωτη πτώση.

Το Star Wars Battlefront ΙΙ ξεκίνησε ίσως την μεγαλύτερη αντιπαράθεση στην gaming κοινότητα για φέτος, με τους παίκτες της early access έκδοσης να διαμαρτύρονται για τον τρόπο ενσωμάτωσης των loot boxes και των microtransactions. Πέρα από τις υπερβολικές απαιτήσεις για το ξεκλείδωμα των Heroes που στο πρώτο παιχνίδι ήταν διαθέσιμοι εξ’ αρχής για όλους, ο βασικός παράγοντας για τις αντιδράσεις ήταν σύμφωνα πάντα με την κοινότητα οι ‘pay-to-win’ μηχανισμοί.

Η ΕΑ προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, αφαιρώντας προσωρινά τα microtransactions, τα οποία θα επιστρέψουν μετά από αλλαγές στο progression σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να μάθουμε με σιγουριά το βαθμό που το όλο ζήτημα επηρέασε τις πωλήσεις του παιχνιδιού, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και mainstream κανάλια ενημέρωσης όπως τα BBC και CNN έκαναν ειδικά ρεπορτάζ για το θέμα.