Star Wars Battlefront II: Χρειάζεστε σχεδόν 2000 ευρώ για να ξεκλειδώσετε τα πάντα

Ή να παίζετε για 188 ημέρες συνεχόμενα
15 Νοεμβρίου 2017 16:25
Star Wars Battlefront II: Χρειάζεστε σχεδόν 2000 ευρώ για να ξεκλειδώσετε τα πάντα

Το Star Wars: Battlefront II και το πως ενσωματώνει τα loot boxes και τα microtransactions είναι το καυτό θέμα της περιόδου και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Όχι μόνο η απάντηση της EA στα παράπονα της κοινότητας για τις ‘pay-to-win’ πτυχές του τίτλου είναι πλέον το σχόλιο με τα περισσότερα downvotes στην ιστορία του Reddit, αλλά η κοινότητα έχει βομβαρδίσει με αρνητικά reviews και το Metacritic του παιχνιδιού. Ο τίτλος έχει userscore μόλις 1.1.

Λάδι στη φωτιά έρχεται να βάλει τώρα η ιστοσελίδα Star Wars Gaming που έκανε τα μαθηματικά και υπολόγισε πόσες ώρες χρειάζεται κάποιος για να ξεκλειδώσει όλο το περιεχόμενο του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, αν ένας παίκτης κερδίζει περίπου 1,100 in-game credits σε μια ώρα θα χρειαστεί 4,528 ώρες για να αγοράσει τα πάντα! Συνολικά υπάρχουν 324 κάρτες και για την αναβάθμισή τους χρειάζονται 155,520 crafting parts. Αυτό απαιτεί το άνοιγμα 3,111 loot crates που μεταφράζεται στον παραπάνω εντυπωσιακό αριθμό ωρών. Δηλαδή κάποιος πρέπει να παίξει 188 ημέρες συνεχόμενα ή αν έχει μόλις μερικές ώρες την ημέρα στην διάθεση του ίσως χρειαστεί και ολόκληρα χρόνια. Βέβαια αν κάποιος δεν έχει τόσο χρόνο στη διάθεσή του μπορεί να ξοδέψει περίπου 2,100 δολάρια ή 1700 ευρώ και να ξεκλειδώσει τα πάντα σε μόλις μερικά λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπολογισμοί αγνοούν το ξεκλείδωμα όλων των heroes που από μόνοι τους έγιναν ολόκληρο θέμα, με την EA να έχει ανακοινώσει ήδη πως θα μειώσει τις απαιτήσεις για το ξεκλείδωμα τους κατά 75%.

Το Star Wars Battlefront II αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου για τα PS4, Xbox One και PC.