Battlefront 2: Κατακεραυνώθηκε η απάντηση της ΕΑ για τα microtransactions

Είναι το σχόλιο με τα περισσότερα downvotes στο Reddit
13 Νοεμβρίου 2017 18:17
Battlefront 2: Κατακεραυνώθηκε η απάντηση της ΕΑ για τα microtransactions

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το Star Wars: Battlefront 2 και τα microtransactions του, τα οποία συνεχίζουν να διχάσουν τη gaming κοινότητα. Ο τίτλος έχει φτάσει στα χέρια των reviewers ήδη και η φωτιά γύρω από το αμφιλεγόμενο progression σύστημα του παιχνιδιού αναζωπυρώθηκε όταν στο ResetEra, ο χρήστης Chairmanchuck, ανάρτησε ένα tweet με ένα βίντεο του καναλιού Star Wars HQ.

Το εν λόγω βίντεο δείχνει πως οι παίκτες ξεκλειδώνουν τους Heroes του Battlefront 2, με τον uploader να σημειώνει στην περιγραφή πως κατά τη διάρκεια του review event που παρευρέθηκε, η ΕΑ είχε μειώσει τις τιμές για να επιτρέψει στους reviewers να παίξουν με όσο το δυνατόν περισσότερους ήρωες γίνεται, προσθέτοντας πως τα ποσά των credits που αναγράφονται δεν αντικατοπτρίζουν το τελικό κόστος. Οι YouTubers που παρευρέθησαν εκεί έμειναν έκπληκτοι από την αύξηση της τιμής στην τελική έκδοση. 

Ενδεικτικά, ένας Hero που αρχικά κόστιζε 10.000 credits, στην τελική έκδοση φτάνει τα 60.000 credits, δηλαδή εξαπλάσια τιμή από την αρχική. Σύμφωνα με άλλο thread στο Reddit, έγινε μια έρευνα που υπολόγισε χονδρικά τις ώρες που χρειάζεται κανείς για να ξοδέψει για να ξεκλειδώσει τους χαρακτήρες. Χαρακτηριστικά για να παίξετε πχ με έναν χαρακτήρα όπως τον Luke Skywalker, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι ήταν διαθέσιμος εξ αρχής, θα πρέπει να ξοδέψετε περίπου 40 ώρες gameplay, ενώ για να ανοίξετε ένα απλό Trooper Crate και να αποκτήσετε Star Cards, θέλει περίπου 3 ώρες gameplay. 

Όταν ένας χρήστης στο Reddit παραπονέθηκε σε ένα thread με τίτλο "Σοβαρά; Πλήρωσα $80 για να έχω τον Vader κλειδωμένο;" Εκεί που το ποτήρι ξεχείλισε για τη gaming κοινότητα ήταν η επίσημη απάντηση ενός εκπροσώπου της ΕΑ για όλο αυτό το φλέγον ζήτημα. 

Αρχικά η απάντηση που έδωσε στο thread για την αύξηση της τιμής των Heroes:

Επιλέξαμε τις αρχικές τιμές βάσει των δεδομένων που είχαμε από την Open Beta και από άλλες τροποποιήσεις που έγιναν στα milestone rewards πριν το λανσάρισμα. Πέραν άλλων πραγμάτων, κοιτάμε το μέσο εισόδημα credits ανά παίκτη σε καθημερινή βάση και θα κάνουμε συνεχώς τροποποιήσεις για να διασφαλίσουμε πως οι παίκτες έχουν προκλήσεις που είναι ενδιαφέρουσες, ανταποδοτικές και φυσικά προσπελάσιμες μέσω του gameplay. 

Έπειτα, με την ίδια ακριβώς φρασεολογία απάντησε και στον εξαγριωμένο χρήστη, που διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός πως έδωσε τόσα χρήματα και ο Vader είναι κλειδωμένος, προσθέτοντας: 

Η πρόθεση μας είναι να δώσουμε στους παίκτες μια αίσθηση περηφάνιας και ολοκλήρωσης όταν ξεκλειδώνουν διαφορετικούς Heroes.

Η απάντηση της στο Reddit αποτελεί πλέον το πιο downvoted σχόλιο όλων, δηλαδή αυτό με τις περισσότερες αρνητικές ψήφους. Φαίνεται πως το θέμα των lootboxes και των microtransactions στο, όπως όλα δείχνουν pay-to-win progression σύστημα, του Battlefront 2 δεν έχει λήξει. Περιμένουμε τα σχόλια και τις σκέψεις σας παρακάτω.