Δέκα χρόνια Mass Effect

Η BioWare γιορτάζει με ένα επετειακό βίντεο
08 Νοεμβρίου 2017 10:59
Δέκα χρόνια Mass Effect

Το πρώτο Mass Effect έκανε το ντεμπούτο του στις 20 Νοεμβρίου του 2007. Η σειρά φέτος κλείνει τα δέκα της χρόνιας και έτσι η BioWare γιόρτασε το φετινό N7 Day με ένα επετειακό βίντεο που μιλά για την ιστορία και την δημιουργία της.

Η σειρά είχε ξεκινήσει ως αποκλειστική του Xbox 360, ωστόσο με την EA να αγοράζει το στούντιο και έτσι έφτασε και σε άλλες πλατφόρμες. Μέχρι σήμερα έχουμε τέσσερα κεφάλαια. Η βασική τριλογία που ολοκληρώθηκε το 2012 με το Mass Effect 3 αφηγείται την επική ιστορία του Commander Shepard, ο οποίος καλείται να σώσει μια εναλλακτική έκδοση του Milky Way γαλαξία που πέρα από ανθρώπους είναι γεμάτος και με διάφορες εξωγήινες φυλές. Τα Mass Effect είναι αδιαμφισβήτητά μια από τις σημαντικότερες sci-fi σειρές στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και έχουν καταφέρει πέρα από διθυραμβικές κριτικές, να αγαπηθούν όσο λίγα παιχνίδια από το κοινό.

Μέσα στο 2017 κυκλοφόρησε το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς, το Mass Effect Andromeda, το οποίο δεν κατάφερε να αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια. Φήμες θέλουν η σειρά να έχει μπει πλέον στον πάγο από την EA, με την ομάδα ανάπτυξης του Andromeda να έχει κλείσει εδώ και μερικούς μήνες.