Δυνατά οικονομικά αποτελέσματα για την Capcom

Περιμένει πολλά από το Monster Hunter World
06 Νοεμβρίου 2017 12:07
Δυνατά οικονομικά αποτελέσματα για την Capcom

Η Capcom ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτέλεσμα για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2017 που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Τα νούμερα είναι όλα αυξημένα, με τις πωλήσεις και τα έσοδα της εταιρίας να είναι σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η αύξηση οφείλεται στις “ευνοϊκές πωλήσεις νέων τίτλων και στα έσοδα από την αδειοδότηση στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου”.

Παράλληλα, μαθαίνουμε πως μέσα στις πρώτες δέκα μέρες του στην αγορά, το Marvel vs. Capcom: Infinite πούλησε 900,000 αντίτυπα. Από την άλλη, στο διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, το Resident Evil 7 biohazard πούλησε 600,000 ακόμη αντίτυπα. Πλέον οι συνολικές πωλήσεις του τίτλου φτάνουν τα 4.1 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα νούμερα αφορούν τον αριθμό των αντιτύπων που έχουν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Συνολικά η Capcom απέστειλε 3,550,000 αντίτυπα των παιχνιδιών της στα retail καταστήματα ανά τον κόσμο. Οι ψηφιακές της πωλήσεις είναι περισσότερες και φτάνουν τις 4,850,000.

Η εταιρία αναφέρθηκε και στο επερχόμενο Monster Hunter World, επισημαίνοντας πως το παιχνίδι τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω του στην Ε3, ενώ ήταν απίστευτα δημοφιλές στο Tokyo Game Show, πράγμα που κάνει την Capcom να πιστεύει ότι θα είναι μια πετυχημένη κυκλοφορία. Τέλος, όσον αφορά το Nintendo Switch, η εταιρία χαρακτήρισε ‘δυνατές΄ τις πωλήσεις του Monster Hunter XX, ενώ το Ultra Street Fighter II The Final Challengers ήταν ‘smash hit’. Η θετική πορεία των δύο τίτλων είναι σαφέστατα θετικός οιωνός για την υποστήριξη της κονσόλας από την Capcom.