Το Kinect πέθανε και επίσημα

Η Microsoft σταματά την παραγωγή του
26 Οκτωβρίου 2017 11:24
Το Kinect πέθανε και επίσημα

Μετά από αρκετά χρόνια στην μηχανική υποστήριξη, η Microsoft τράβηξε τελικά την πρίζα που κρατούσε ζωντανό το Kinect. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fast Co Design η εταιρία σταμάτησε την κατασκευή του αξεσουάρ, το οποίο από το ντεμπούτο του το 2010 έχει πουλήσει περίπου από 35 εκατομμύρια. Μάλιστα το Kinect του Xbox 360 είχε μπει στα Guinness World Records το 2011 ως η συσκευή για καταναλωτές με τις γρηγορότερες πωλήσεις.

Από την στιγμή που το Kinect έφτασε στην αγορά έγινε αρκετά δημοφιλές μεταξύ των hackers και των προγραμματιστών χάρις τις τεχνολογίες αίσθησης βάθους που κουβαλούσε, αλλά το αξεσουάρ δεν μπόρεσε να βρει την ίδια απήχηση στο gaming κοινό. Η Microsoft προσπάθησε ξανά με το Xbox One να κάνει mainstream την τεχνολογία, αλλά απέτυχε και εν τέλει αναγκάστηκε να αφαιρέσει το Kinect από τα bundles του Xbox One, ενώ τελικά αφαίρεσε ακόμα και την ειδική θύρα από το Xbox One S και το One X.

Μπορεί το Kinect να μοιάζει με ένα αποτυχημένο πείραμα, αλλά η έρευνα και η ανάπτυξη πίσω από την δημιουργία του βοήθησαν την Microsoft σε πολλά άλλα προϊόντα της. Το HoloLens, το Windows Hello και η Windows Mixed Reality πλατφόρμα βασίζονται σε διάφορες από τις τεχνολογίες του.