Πρώην dev της Bioware: “Η EA θα εστιάσει στα open-world και τα microtransactions”

“Έχω δει παίκτη να ξοδεύει $15,000 στις κάρτες του Mass Effect”
24 Οκτωβρίου 2017 09:35
Πρώην dev της Bioware: “Η EA θα εστιάσει στα open-world και τα microtransactions”

Το Mass Effect: Andromeda δεν είχε την εμπορική πορεία που περίμενε η EA και τελικά η ομάδα ανάπτυξης του, Bioware Montreal, έκλεισε, ενώ φημολογείται πως η σειρά έχει μπει στον πάγο. Μετά και το πρόσφατο κλείσιμο της Visceral Games, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν ποιο είναι το μέλλον των single-player παιχνιδιών στην EA.

Μιλώντας στο Waypoint podcast, ο πρώην developer της BioWare, Manveer Heir, επισήμανε πως η EA θα εστιάσει στα open-world και τα microtransactions.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Είναι σίγουρα ένα πράγμα που συμβαίνει μέσα στην EA. Γενικά πιέζουν για πιο open-world παιχνίδια. Ο λόγος είναι ότι μπορείτε να βγάλετε χρήματα καλύτερα από αυτά. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνταν είναι ‘να επανέλθουν ξανά και ξανά’. Γιατί ενδιαφέρει αυτό την EA; Ο λόγος που ενδιαφέρονται για αυτό είναι τα microtransactions: η αγορά πακέτων καρτών στα παιχνίδια Mass Effect, στο multiplayer. Είναι ο ίδιος λόγος που προσθέσαμε τα πακέτα καρτών στο Mass Effect 3: Πώς κάνετε τους ανθρώπους να συνεχίζουν να επιστρέφουν σε ένα παιχνίδι αντί απλά να παίζουν μόνο για 60 έως 100 ώρες;

Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε κλιμακώσει τα budget μας σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια και δεν έχουμε κάνει πραγματικά χώρο για καλά γραμμικά single-player παιχνίδια κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αλλά γιατί δεν μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο; Γιατί πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο; Ο λόγος είναι ότι η EA και οι μεγάλοι εκδότες γενικά ενδιαφέρονται μόνο για την υψηλότερη επιστροφή χρημάτων από τις επενδύσεις τους. Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι θέλουν οι παίκτες. Νοιάζονται για το τι θα πληρώσουν οι παίκτες. Πρέπει να καταλάβετε το ποσό των χρημάτων που φέρνουν τα microtransactions.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άλλα προϊόντα της EA άρχισαν να έχουν multiplayer, ενώ δεν είχαν πραγματικά πριν, γιατί με το Mass Effect τα καταφέραμε πολύ καλά και φέραμε πίσω έναν τόνο χρημάτων. Είναι επαναλαμβανόμενο εισόδημα, έναντι ενός εισοδήματος που έρχεται μια φορά μόνο. Έχω δει ανθρώπους που ξοδεύουν κυριολεκτικά 15.000 δολάρια σε κάρτες για το multiplayer του Mass Effect...