Cuphead: Οι τεράστιες θυσίες που αναγκάστηκαν να κάνουν οι δημιουργοί

Παράτησαν τις δουλειές τους για να πετύχουν τον σκοπό τους
03 Ιουλίου 2017 13:58
Cuphead: Οι τεράστιες θυσίες που αναγκάστηκαν να κάνουν οι δημιουργοί

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η ανάπτυξη ενός βιντεοπαιχνιδιού είναι μια αρκετά δύσκολη και ψυχοφθόρα εργασία, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο εφόσον δεν υπάρχει και το απαραίτητο εργατικό δυναμικό. Μια δύσκολη προσπάθεια γεμάτο προκλήσεις αποτέλεσε και το Cuphead, το αποκλειστικό παιχνίδι των Xbox One και PC από το StudioMDHR. Πολλές φορές οι developers αναγκάζονται να κάνουν τεράστιες θυσίες έτσι ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους, παραμελώντας πολλές φορές την προσωπική τους ζωή. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και τα δύο αδέρφια και συνιδρυτές του προαναφερθέντος στούντιο, Chad και Jared Moldenhauer. Μιλώντας στο GamesRadar, τα δύο πρόσωπα δήλωσαν πως η ανάπτυξη του Cuphead ξεκίνησε ως ένα απλό χόμπυ, αλλά αυτό άλλαξε δραστικά μετά την τρομερή θετική αντίδραση των fans.

Όταν πρωτοξεκίνησε η ανάπτυξη του παιχνιδιού στις αρχές του 2010, οι Moldenhauer αποκάλυψαν πως υπήρχαν μόνο τρία άτομα για να φέρουν εις πέρας το αποτέλεσμα και εργάζονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, γνώριζαν πολύ καλά πως έπρεπε να κρατήσουν την κλίμακα του παιχνιδιού μικρή. Για παράδειγμα, το παιχνίδι αρχικά περιλάμβανε λίγα bosses και μικρή ποικιλία σε όπλα. Παρόλα αυτά, μετά την προβολή του demo στην Ε3 2015, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν "εκρηκτική" και έτσι, έφερε ως αποτέλεσμα πολλές αλλαγές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ακόμη, τα δύο αδέρφια μίλησαν για τις θυσίες που έπρεπε να κάνουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

"Συνειδητοποιήσαμε πως υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ήθελαν αυτό που φτιάχναμε. Εγώ και ο αδερφός μου παρατήσαμε τις δουλειές μας, βάλαμε και άλλη υποθήκη στα σπίτια μας και ξεκινήσαμε να αυξάνουμε το εργατικό δυναμικό της ομάδας. Αυτή ήταν η ευκαιρία μας να παραδώσουμε ένα παιχνίδι που θέλαμε πραγματικά χωρίς τις περικοπές που είχαμε σχεδιάσει αρχικά τα τρία άτομα".

Μετά, λοιπόν, τις τόσες προκλήσεις και "καταιγίδες" το Cuphead, βρει τον δρόμο του αποκλειστικά στα Xbox One και PC στις 29 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους στα $19.99.

Tags: