Το Titanfall 2 έφτασε σε 6K ανάλυση στο Xbox One X

Ξεπέρασε το 4K στις δοκιμές της η Respawn
24 Ιουνίου 2017 12:14
Το Titanfall 2 έφτασε σε 6K ανάλυση στο Xbox One X

Μιλώντας στο NeoGaf, ένας επιβεβαιωμένος developer της Respawn Entertainment έκανε γνωστό πως στις δοκιμές του στούντιο για το επερχόμενο patch του Titanfall 2 για το Xbox One X, το παιχνίδι έφτασε να τρέχει σε 3200p ανάλυση, δηλαδή κοντά στο 6K.  

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδα σχετικά με τα The War Games, αναφέρεται πως το Titanfall 2 θα υποστηρίζει 4K ανάλυση και dynamic super scaling στη νέα κονσόλα της Microsoft. Ο χρήστης του NeoGAF, DKo5, που είναι μέλος της ομάδας ανάπτυξης του παιχνιδιού ανέλυσε τι ακριβώς κάνει το dynamic super scaling:

Όσον αφορά το Xbox One X, σημαίνει ότι υπάρχουν φορές που θα γίνεται render σε ανάλυση μεγαλύτερη του 4K και μετά θα γίνεται downsample στην ανάλυση που εξάγει το One X. Είναι πραγματικά απίστευτο σε 4Κ οθόνη. Αυτό το quote θα γυρίσει και θα με στοιχειώσει, είμαι σίγουρος, αλλά υπήρχαν περιπτώσεις στα Wargames, την τελευταία φορά που έκανα δοκιμές, όπου εσωτερικά γινόταν render σε ~3200p (6K?) ανάλυση. Η εσωτερική render ανάλυση καθορίζεται από το φόρτο της GPU, όποτε προφανώς δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το πόσο συχνά γίνεται render σε συγκεκριμένες αναλύσεις, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιούμε το 100% της GPU συνεχώς.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο developer, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το παιχνίδι θα τρέχει διαρκώς εσωτερικά σε 6K ή ότι η ανάλυση δεν θα πέφτει ποτέ κάτω από 4K, μιας και έχουμε να κάνουμε με αλγόριθμο που καθορίζει δυναμικά την ανάλυση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως το dynamic super scaling δεν είναι κάτι νέο και υφίσταται ήδη στην PC έκδοση του τίτλου.

Σε νέα του δημοσίευση, ο DKo5 ανάλυσε σε μεγαλύτερος βάθος τις τεχνικές λεπτομέρειες, επισημαίνοντας πως για την ώρα η ομάδα δεν είναι σίγουρη αν το εν λόγω χαρακτηριστικό θα ενσωματωθεί μελλοντικά και στις άλλες κονσόλες. Αυτή τη στιγμή η έκδοση του PS4 Pro έχει μερικές βελτιωμένες λεπτομέρειες σε σχέση με την έκδοση του PS4 και τρέχει με dynamic ανάλυση που φτάνει μέχρι το όριο του 1440p.