“Παράνομα” τα mods του Grand Theft Auto V

Η Take-Two τα βάζει με τους modders
16 Ιουνίου 2017 18:19
“Παράνομα” τα mods του Grand Theft Auto V

Το δημοφιλής modding εργαλείο του GTA V, Open IV, αποτελεί πλέον παρελθόν. Συγκεκριμένα, η Take-Two, μητρική εταιρεία της Rockstar Games, απέστειλε εξώδικο στους Ρώσους δημιουργούς του εργαλείου, χάρις το οποίο έχουν δημιουργεί αμέτρητα mods για το παιχνίδι της εταιρείας.

Ο developer του Open IV είναι γνωστός διαδικτυακός υπό την ονομασία GooD-NTS και στην επίσημη σελίδα του modding εργαλείου εξήγησε πως έπειτα από δέκα χρόνια δουλειάς, έφτασε το τέλος για το Open IV. Ο GooD-NTS επισημαίνει πως στις 5 Ιουνίου έλαβε την προειδοποίηση της εταιρείας και δεν πρόκειται να κυνηγήσει το θέμα στα δικαστήρια, όποτε θα σταματήσει τη διανομή της modding σουίτας. Μάλιστα, είναι άξιο αναφοράς πως ο Ρώσος δημιουργός τονίζει ότι η Take-Two έχει ανακηρύξει τα mods ως "παράνομα".

Από την άλλη, η Take-Two, όπως μεταφέρει το Ars Technica, υπερασπίζεται την στάση της και σημειώνει πως δεν στοχεύει το modding εξ’ ολοκλήρου. Ακολουθεί η επίσημη απάντηση της εταιρείας:

Οι ενέργειες της Take-Two δεν στοχεύουν συγκεκριμένα τα single-play mods. Δυστυχώς, το OpenIV καθιστά δυνατά μερικά πρόσφατα κακόβουλα mods που επιτρέπουν την παρενόχληση των παικτών και παρεμβαίνουν στην εμπειρία του GTA Online για τους πάντες. Προσπαθούμε να βρούμε τόπους ώστε να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την δημιουργική κοινότητα, χωρίς να επηρεάζονται αρνητικά οι παίκτες μας.