E3 2017: Η Microsoft νίκησε με διαφορά την μάχη των social media

Microsoft, Assassin’s Creed και Metroid συζητήθηκαν περισσότερο
16 Ιουνίου 2017 13:55
E3 2017: Η Microsoft νίκησε με διαφορά την μάχη των social media

Στη περσινή E3, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild νίκησε κατά κράτος όσον αφορά την δραστηριότητα στα social media. Η E3 2017 ωστόσο ανήκει στην Microsoft και το Assassin’s Creed Origins, μιας και πρόκειται για τη συνέντευξη Τύπου και αντίστοιχα το παιχνίδι που συζητήθηκε περισσότερο.

Συγκεκριμένα το Brandwatch μελέτησε ένα δείγμα 10% από τις 2.7 εκατομμύρια αναφορές που έγιναν στα social media για την έκθεση, πάντα στην αγγλική γλώσσα. Όσον αφορά την περίοδο που έτρεξαν όλες οι συνεντεύξεις Τύπου, η Microsoft νίκησε με διαφορά την μάχη των social media, μιας και το 44% των δημοσιεύσεων αφορούσαν αυτήν. Η Nintendo έρχεται δεύτερη με ποσοστό που φτάνει το 15%, ενώ ακολουθεί τρίτη η Sony με ποσοστό 11%, η Ubisoft και η EA με 10% η κάθε μια και τέλος Bethesda και PC Gaming Show συγκέντρωσαν το 8% και το 2% αντίστοιχα.

Η έρευνα του Brandwatch δεν ασχολήθηκε με τον αν είχαμε να κάνουμε με θετικά ή αρνητικά σχόλια. Παρακάτω θα βρείτε το αντίστοιχο γράφημα.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Assassin’s Creed Origins ήταν αυτό που συζητήθηκε περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 75 χιλιάδες σχόλια και αναφορές. Το παιχνίδι που κέντρισε το ενδιαφέρον αμέσως μετά ήταν το Metroid Prime 4 με 65 χιλιάδες σχετικά σχόλια και δημοσιεύσεις και τέλος το Spider-Man της Sony με 60K αναφορές.

Ακολουθεί η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες αναφορές στα social media, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε ένα γράφημα με όλους τους τίτλους.

  1. Assassin’s Creed Origins
  2. Metroid Prime 4
  3. Spider-Man
  4. Anthem
  5. Mario + Rabbids
  6. Mario Odyssey
  7. Beyond Good and Evil 2
  8. Dragonball Fighter Z
  9. Skyrim (including Skyrim V)
  10. Wolfenstein 2: The New Colossus