Sony για την έλλειψη cross-play: “Είναι χρέος προς τους παίκτες μας”

Αρνητική στάση από την εταιρεία
15 Ιουνίου 2017 14:37
Sony για την έλλειψη cross-play: “Είναι χρέος προς τους παίκτες μας”

Πρόσφατα, η Psyonix ανακοίνωσε πως το Rocket League θα καταφθάσει στο Nintendo Switch και θα έχει υποστήριξη για cross-platform play μεταξύ των Xbox One, PC και Nintendo Switch εκδόσεων. Παράλληλα, μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα μάθαμε πως και το Minecraft θα προσφέρει υποστήριξη για cross-platform play μεταξύ των Nintendo Switch, Xbox One, PC, VR και mobile παικτών.

Ωστόσο, οι PS4 παίκτες δεν θα μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους που έχουν άλλες κονσόλες, μιας και η Sony δεν το επιτρέπει, όπως άφησε να εννοηθεί η Aubrey Norris από την ομάδα ανάπτυξης του Minecraft.

Μιλώντας στο Eurogamer, ο υπεύθυνος των παγκόσμιων πωλήσεων και marketing του PlayStation, Jim Ryan, έκανε ξεκάθαρο πως η Sony δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του cross-play.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν η Sony απλώς κρατά αρνητική στάση στο θέμα του cross-play, δήλωσε:

Σίγουρα δεν είναι κάποια βαθυστόχαστη φιλοσοφική στάση που έχουμε ενάντια σε αυτό. Το έχουμε κάνει εξάλλου στο παρελθόν. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συνομιλίες με οποιονδήποτε developer ή publisher που θέλει να μιλήσει σχετικά με αυτό. Δυστυχώς, πρόκειται για μια εμπορική συζήτηση μεταξύ των εαυτών μας και των μετόχων μας και δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ναι, μπορώ να δω πως δυσανασχετείτε.

Το  Eurogamer πίεσε ξανά τον Ryan, αναφέροντας πως πολλοί παίκτες είναι δυσαρεστημένοι και έτσι εκείνος πρόσθεσε:

Πρέπει να έχουμε επίγνωση της ευθύνης που φέρουμε απέναντι στην εγκατεστημένη βάσης μας. Στο Minecraft -το δημογραφικό που παίζει γνωρίζετε όσο και εγώ, πως περιλαμβάνει άτομα σε όλες ηλικίες αλλά πλαισιώνεται επίσης και από πολλά πολύ νεαρά άτομα. Έχουμε ένα συμφωνητικό με τους ανθρώπους που συνδέονται στο διαδίκτυο με τις υπηρεσίες μας, ότι θα τους φροντίζουμε όσο βρίσκονται μέσα στο σύμπαν του PlayStation. Εκθέτοντας, σε πολλές περιπτώσεις παιδιά, σε εξωτερικές επιρροές που δεν έχουμε καμία δυνατότητα να διαχειριστούμε ή να φροντίσουμε, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά.

Τέλος, ο Ryan επισήμανε πως τίποτα δεν είναι οριστικό, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην εταιρεία σχετικά με το εν λόγω θέμα.