Sony για backwards compatibility: “Γιατί να παίξει κάποιος παλιά παιχνίδια;”

Υποτιμητικές δηλώσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος
06 Ιουνίου 2017 08:25
Sony για backwards compatibility: “Γιατί να παίξει κάποιος παλιά παιχνίδια;”

Σε συνέντευξη του στο Time.com, ο επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων του PlayStation, Jim Ryan, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και στο backwards compatibility. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα επισήμανε πως ένα σημαντικό μέρος της βιβλιοθήκης του ιστορικού PS2 έχει χαθεί με την πάροδο του χρόνου και αυτό μάλλον θα παραμείνει έτσι, κρίνοντας από τις δηλώσεις του Ryan.

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος έκανε τις εξής δηλώσεις:

Όταν ασχοληθήκαμε με το backwards compatibility, διαπιστώσαμε πως είναι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάει πάρα πολύς κόσμος, αλλά δε χρησιμοποιείται πολύ. Πέρα από αυτό, πρόσφατα ήμουν σε ένα Gran Turismo event και εκεί είχαν PS1, PS2, PS3 και PS4 παιχνίδια. Οι τίτλοι του PS1 και του PS2, έμοιαζαν αρχαίοι, γιατί να θέλει κάποιος να παίξει κάτι τέτοιο;

Για την ιστορία, το PS4 αυτή τη χρονική στιγμή υποστηρίζει ορισμένους τίτλους του PS3 σε συγκεκριμένες χώρες μέσω του συνδρομητικού PSNow, ενώ στο PS Store υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι του PS2 προς αγορά. Αντιθέτως, το Xbox One υποστηρίζει συγκεκριμένα παιχνίδια του Xbox 360 που έχετε ήδη στην κατοχή σας, χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράσετε εκ νέου.