Υβρίδιο, τελικά, το μοντέλο server του Destiny 2

Θα ενσωματώνει κάτι μεταξύ σε P2P και dedicated servers
29 Μαΐου 2017 07:55
Υβρίδιο, τελικά, το μοντέλο server του Destiny 2

Με την έλευση του Destiny 2 και στα PC με την “υποστήριξη” της Blizzard, οι ελπίδες πολλών φούντωσαν σχετικά με το ότι το sequel της Bungie θα ενσωματώνει dedicated servers για το hosting του matchmaking .

Ύστερα όμως από δηλώσεις την εταιρίας, φάνηκε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν στα σχέδια της, καθότι είχε σκοπό να υιοθετήσει το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιούσε και στο πρώτο. Κατά το μοντέλο αυτό, όλο το φόρτο ενός online match δεν το επεξεργαζόταν κάποιος server της Bungie αλλά η κονσόλα ενός εκ’ των παικτών.

Την όλη σύγχυση αυτή ήρθε να κατευνάσει o Matt Segur, επικεφαλής μηχανικός του παιχνιδιού, σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Κάθε δραστηριότητα στο Destiny 2 θα φιλοξενείται σε έναν από τους servers μας. Οι server αυτοί θα αναλαμβάνουν το συνολικό βάρος του παιχνιδιού και της εξέλιξης του, ενώ κάθε παίχτης ξεχωριστά, αυτό της κίνησης και των ενεργειών του. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υποφέρετε ξανά κάποιο downtime όπου ο φόρτος θα μεταφέρεται από τον έναν παίκτη στον άλλον κατά τη διάρκεια κάπου Raid ή ενός αγώνα στα Trials.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το online μοντέλο του παιχνιδιού θα ακολουθήσει μια υβριδική προσέγγιση η οποία υπόσχεται αμεσότητα στον χειρισμό σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται ο παίκτης.

Κάτι αντίστοιχο είδαμε στον κοντινό παρελθόν από την Ubisoft, με το Division, όπου φάνηκε πόσο εύκολο είναι ένα δίκτυο peer-to-peer να ξεγελαστεί και να χρησιμοποιηθεί προς όφελος κάποιου. Σε αυτές τις φοβίες εστίασε στα επόμενα λόγια του ο Matt λέγοντας “Οι τεχνικοί δικτύου και ασφάλειας μας είναι πρακτικά Νίντζα και έχουν περάσει αρκετά χρόνια ενασχόλησης σχετικά με το πως θα έπρεπε να διαχειριστούμε αυτό το μοντέλο και την νέα και ζωηρή κοινότητα του. Μια ποικιλία από άκρως απόρρητες στρατηγικές εγγυώνται πως η ζωή ενός cheater στο Destiny 2 θα είναι δυσάρεστη, βίαιη και μικρή.”

Ποια είναι άποψη σας σχετικά με το μοντέλο αυτό, που θα ενσωματωθεί στην PC έκδοση; Αντιμετωπίσατε κάποιο προβλήματα στο αρχικό Destiny;