Φήμη: Στον "πάγο" η σειρά Mass Effect μετά το Andromeda

Νέες πληροφορίες για τη Bioware και το νέο της IP
11 Μαΐου 2017 16:00
Φήμη: Στον

Όπως αναφέρει το Kotaku, που βασίζει τις πληροφορίες του σε τέσσερις διαφορετικές πηγές, η σειρά Mass Effect έχει μπει πλέον “στον πάγο”. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως για την ώρα η σειρά δεν θα συνεχιστεί με κάποιο sequel και η BioWare Montreal που ευθύνεται για το Andromeda έγινε δευτερεύον support studio. Πολλά μέλη της ομάδας μεταφέρθηκαν στην Motive Studios για να βοηθήσουν με το Star Wars Battlefront II, ενώ όσοι απέμειναν θα βοηθήσουν την βασική ομάδα της BioWare με το νέο της IP. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα βγει ποτέ ξανά κάποιο νέο Mass Effect, αλλά για την ώρα αποφασίστηκε πως η σειρά θα κάνει ένα διάλειμμα, μετά την σφοδρή κριτική που δέχτηκε από σημαντικό μέρος της κοινότητας το πιο πρόσφατο παιχνίδι της.

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό άρθρο του Kotaku, καθώς και την επίσημη απάντηση της EA.

Παράλληλα, μιλώντας στα πλαίσια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Electronic Arts, ο CEO της, Andrew Willson αναφέρθηκε και αυτός στην σειρά Mass Effect και στο Andromeda. Αρχικά σημείωσε πως το Mass Effect Andromeda αναπτυσσόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό, αφήνοντας να εννοηθεί πως μερικά από τα προβλήματα του ευθύνονται και σε αυτό. Επισήμανε πως τα reviews του ήταν χειρότερα από ότι ήθελε η εταιρία συνολικά, ωστόσο υπάρχει πολύ ακόμα περιεχόμενο και νέες ενημερώσεις για τον τίτλο στον ορίζοντα.

Σχετικά με το νέο IP της BioWare, ο  Andrew Wilson δήλωσε:

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο του νέου action IP μας από την BioWare. Ο σχεδιασμός είναι καθηλωτικός. Οι gameplay μηχανισμοί εξαιρετικοί και η δράση του αναζωογονητική. Το παιχνίδι χτίζεται γύρω από μια ζωντανή υπηρεσία και μέσω της δημιουργικής μας διαδικασίας, αποφασίσαμε να προσθέσουμε περισσότερα στην επαναστατική νέα μας social σχεδίαση για τους παίκτες.

Για να το καταφέρουμε αυτό, μεταφέρουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του στο οικονομικό έτος 2019.

Επομένως, η σειρά Mass Effect φαίνεται πως έχει τεθεί σε αναστολή και το νέο IP της BioWare είναι πλέον το βασικό μέλημα της ομάδας, Μάλιστα το παιχνίδι με τη νέα αυτή καθυστέρηση πλέον αναμένεται να καταφθάσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.