Ο δημιουργός των Dark Souls μιλά για το επόμενο παιχνίδι του

Δεν τον ενδιαφέρει αν θα έχει ομοιότητες με τα Souls
30 Μαρτίου 2017 05:32
Ο δημιουργός των Dark Souls μιλά για το επόμενο παιχνίδι του

Το πιο πρόσφατο τεύχος του γνωστού gaming περιοδικού της Ιαπωνίας Famitsu, περιείχε μια συνέντευξη με τον Hidetaka Miyazaki, δημιουργός της σειράς Souls και director του Dark Souls III. Αφορμή ήταν η πρόσφατη κυκλοφορία του The Ringed City DLC, ωστόσο ο Miyazaki αναφέρθηκε και στο επόμενο παιχνίδι του, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν τυχόν ομοιότητες με τους τίτλους της Souls σειράς.

Παρακάτω ακολουθεί μεταφρασμένο από εμάς το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Miyazaki, χρησιμοποιώντας ως βάση το αγγλικό κείμενο του Gematsu.

Με την κυκλοφορία του δεύτερου expansion αυτό σημαίνει πως η σειρά πλέον έχει ολοκληρωθεί;

Miyazaki: “Όπως έχω πει εξ αρχής, δεν υπάρχουν περαιτέρω σχέδια, προς το παρόν, τουλάχιστον.”

Καταφέρατε τελικά να κάνετε όλα όσα θέλατε;

Miyazaki: “Δεν μπορώ πραγματικά να πω πως κατάφερα να κάνω τα πάντα. Όπως έχει συμβεί με όλα τα παιχνίδια που ήμουν director, κάθε κεφάλαιο της Dark Souls σειράς είχε τα δικά του προβλήματα και εγώ κουβαλάω αυτό το βάρος. Ωστόσο, νομίζω πως ακόμα και με αυτήν την προϋπόθεση, τα Dark Souls ήταν μια ‘χαρούμενη’ σειρά.”

Τι είδους παιχνίδι θα δημιουργήσετε στο μέλλον;

Miyazaki: “Μιας και ήδη έχω αρχίσει να δουλεύω σε πολλά, θα ήταν spoiler να πω κάτι. Ένα πράγμα, όμως, που μπορώ να πω είναι πως η στάση μας στην δημιουργία παιχνιδιών δεν έχει αλλάξει. Κατά την δημιουργία ενός νέου παιχνιδιού, δεν είμαστε επιφυλακτικοί να μην φτιάξουμε κάτι που θυμίζει Dark Souls. Χωρίς να με ενδιαφέρει για το αν μοιάζει με το Dark Souls ή όχι, σχεδιάζω να φτιάξω ένα παιχνίδι που θέλω να κάνω αυτή τη στιγμή και κάτι που είναι ενδιαφέρον και αξίζει να επενδύσει κανείς.