Το Outlast 2 είναι τόσο βίαιο που δε θα έρθει στην Αυστραλία

Μόνο για γερά στομάχια ο survival horror τίτλος
16 Μαρτίου 2017 13:33
Το Outlast 2 είναι τόσο βίαιο που δε θα έρθει στην Αυστραλία

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο επικοινωνίας και τεχνών της Αυστραλιανής κυβέρνησης μέσω του Kotaku, το επερχόμενο survival horror παιχνίδι που ακούει στο όνομα Outlast II δεν θα κυκλοφορήσει στην χώρα. Η υπηρεσία ηλικιακής ταξινόμησης της Αυστραλίας αρνήθηκε να κατατάξει τον τίτλο της Red Barrels, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία του.

Ακολουθεί η επίσημη αιτιολόγηση πίσω από την απόφαση της υπηρεσίας:

Το παιχνίδι προβάλει, εκφράζει ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ασχολείται με θέματα σχετικά με το σεξ, την κατάχρηση ναρκωτικών και την εξάρτηση, την εγκληματικότητα, τη σκληρότητα, τη βία ή με αποκρουστικά ή αποτρόπαια φαινόμενα με τέτοιο τρόπο που προσβάλλουν τα πρότυπα της ηθικής και της ευπρέπειας που είναι γενικά αποδεκτά από λογικούς ενήλικες, σε βαθμό τέτοιο που δεν πρέπει να ταξινομηθεί.

Αν και το demo έγινε διαθέσιμο στην Αυστραλία με 18+ βαθμολόγηση, το κανονικό παιχνίδι “απεικονίζει σεξουαλική βία” και είναι ο λόγος που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και να αποτρέψει την διάθεση του τίτλου στην συγκεκριμένη χώρα.

Όπως φαίνεται το Outlast 2 απευθύνεται σε παίκτες με γερά στομάχια και αναμένεται στις 25 Απριλίου για τα PS4, Xbox One και PC.