Το Death Stranding θα είναι open-world με online στοιχεία

Νέες αποκαλύψεις από τον Hideo Kojima
26 Φεβρουαρίου 2017 14:11
Το Death Stranding θα είναι open-world με online στοιχεία

Ο Hideo Kojima πρόσφατα βρέθηκε στην Αυστραλία για το RTX Sydney και εκεί παραχώρησε μια μεγάλη σε έκταση συνέντευξη στο PlayStation Blog. Φυσικά, το βασικό αντικείμενο της συνέντευξης ήταν το άκρως αναμενόμενο Death Stranding. Στα πλαίσια αυτής, ο Kojima αποκάλυψε διάφορες νέες πληροφορίες για τον τίτλο. Έκανε γνωστό πως θα είναι παιχνίδι δράσης σε ανοιχτό κόσμο που θα έχει οχήματα και θα προσφέρει μεγάλη ελευθερία στον παίκτη, ενώ μάλιστα θα ενσωματώνει και online στοιχεία. Μπορεί το παιχνίδι στην αρχή να μοιάζει οικείο και αυτό για να είναι πιο φιλόξενο για τους παίκτες, που είναι ήδη εξοικειωμένοι με action τίτλους, αλλά ο Ιάπωνας δημιουργός τόνισε πως σταδιακά θα ανακαλύψουμε πως είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναπαίξει και δεν έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ στο μέσο.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του Kojima, μεταφρασμένη από την ελληνική σελίδα του PlayStation, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε και την αρχική αγγλική εκδοχή της από το Ευρωπαϊκό PlayStation Blog.

Η ιδέα του DEATH STRANDING ήταν πάντα εκεί ή είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά και μέσα από τη συνεργασία με την SIE;

Αυτή είναι μία ερώτηση που μου την κάνουν πολύ συχνά. Όταν ξεκινήσαμε το καινούριο μας στούντιο, είχα διάφορες ιδέες αλλά επιλέξαμε αυτή του DEATH STRANDING γιατί ήταν η απάντηση στις ερωτήσεις: «Τι παιχνίδι θέλω να κάνω τώρα; Τι παιχνίδι θέλουν οι παίκτες τώρα; Τι παιχνίδι μπορώ να κάνω τώρα;»  Θέλαμε κάτι διαφορετικό, έξω από τις νόρμες και αυτό ήταν το DEATH STRANDING. Καμιά φορά οι άνθρωποι έχουν μια ιδέα από όταν είναι παιδιά, και αυτή την ιδέα κάποτε θα την κάνουν παιχνίδι, όταν μεγαλώσουν, αλλά δεν πιστεύω πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος καθώς κάθε μέρα μεγαλώνεις και αλλάζεις. Η κοινωνία αλλάζει καθημερινά και πρέπει να δημιουργείς κάτι που να είναι σχετικό στα πλαίσια του κόσμου που ζούμε τώρα.

Τι είδους παιχνίδι θα είναι το DEATH STRANDING;

Σκέψου το DEATH STRANDING ως action game. Πολλοί παίζουν παιχνίδια shooting και πάντα ήθελα να κάνω ένα παιχνίδι που να είναι στα μέτρα τους ώστε να το πιάσουν εύκολα. Ταυτόχρονα όμως αφού παίξουν να καταλάβουν πως υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα εκεί, με βάθος, που δεν έχουν ξαναδεί.

Μπορείς να μας μιλήσεις για το gameplay του παιχνιδιού;

Δε μπορώ να πω πολλά τώρα αλλά είναι ένα action game - open world, με πολύ ελευθερία. Θα έχεις πολλές επιλογές να κάνεις ότι πρέπει να κάνεις και να χρησιμοποιήσεις οχήματα κτλ. Αν είσαι μαχητής θα έχεις την ευκαιρία να αξιοποιήσεις το ταλέντο σου. Αν όχι υπάρχουν άλλοι τρόποι να παίξεις το παιχνίδι. Δε μπορώ να πω πολλά αλλά ελπίζουμε πως όταν το πιάσετε στα χέρια σας και αρχίσετε να εξερευνείτε τον κόσμο θα δείτε πράγματα που δεν έχετε ξαναδεί.

Έχουμε ακούσει για την έννοια των «Strands» (σ.σ. strand=νήμα ). που εισάγεται για αυτό το παιχνίδι, τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

Όσον αφορά τα «Strands», αυτή είναι η 31η χρονιά μου στη βιομηχανία παιχνιδιών και έχω πάει βαθιά στα παιχνίδια δράσης όλη αυτή την περίοδο. Στα παιχνίδια δράσης, σε γενικές γραμμές, ο παίκτης έχει ένα όπλο και παίζει ενάντια στους εχθρούς του σε ένα ενιαίο περιβάλλον παίκτη - ή πάνε απευθείας online και παίζουν ενάντια σε άλλους παίκτες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μπαίνουν όλοι με όπλα - [γελάει] είναι σχεδόν πάντα με όπλα - για να τα βάλουν με ένα ισχυρότερο αντίπαλο. Σε αυτό το παιχνίδι μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά ήθελα να το πάω λίγο βαθύτερα πέρα από αυτό, με κάτι που δεν εστιάζεται σε ένα όπλο, όπως ένα πυροβόλο όπλο και αυτό είναι ό, τι έχει σχέση με την έννοια των Strands.

Έχει επίσης ειπωθεί ότι το Death Stranding θα διαθέτει ένα νέο τύπο online παιχνιδιού, που θα διαφέρει από το παραδοσιακό. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτό τον τύπο του παιχνιδιού;

Και πάλι, αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να πούμε πολλά για αυτή τη στιγμή, αλλά αν θέλετε να παίξετε το παιχνίδι stand-alone, χωρίς ένα online στοιχείο, είναι απολύτως εντάξει. Έχουμε ένα online στοιχείο και, πάλι, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς θα υπάρχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν από ένα online παιχνίδι. Πολλά παιχνίδια έχουν μια "campaign λειτουργία" και μόλις τελειώσετε με αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε το online mode, αυτό το παιχνίδι δεν έχει αυτό το είδος της δομής.

Οι Norman Reedus και Mads Mikkelsen δουλεύουν πάνω σε αυτό το project, οπότε, να περιμένουμε και άλλους του Hollywood μελλοντικά;

Δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε τίποτα για το DEATH STRANDING προς το παρών αλλά νομίζω πως αυτή η μέθοδος (να δουλεύεις με σταρ του Hollywood) στα παιχνίδια τείνει να γίνει η νόρμα στο μέλλον. Το να φτιάχνεις ταινίες και παιχνίδια είναι αρκετά παρεμφερής εργασία.

Το κομμάτι του πρωταγωνιστή γράφτηκε με τον Reedus στο μυαλό σας;

Όταν αποφάσισα να κινηθώ ανεξάρτητα και σκεφτόμουν το παιχνίδι είδα τον Norman να παίζει αυτό το χαρακτήρα. Τα γραφικά βασίστηκαν στον Norman Reedus ως μοντέλο.

Για το τέλος, τι μπορείς να μας πεις για το πως προχωρά η ανάπτυξη ως τώρα;

Όπως ξέρετε έχουμε νέα γραφεία στο Tokyo και ακόμη προσλαμβάνουμε περισσότερα άτομα να δουλέψουν μαζί μας. Ακόμη τρέχουμε τεστ γύρω από το παιχνίδι αλλά έχουμε καταλήξει στο σκελετό. Αυτός ο χρόνος θα είναι αφιερωμένος στην ανάπτυξη του τίτλου οπότε να περιμένετε να δείτε πολλά.