Οι διαφορές του Nioh με το Dark Souls

Από τον ίδιο τον δημιουργό του τίτλου
07 Οκτωβρίου 2016 13:45
Οι διαφορές του Nioh με το Dark Souls

Μετά τα δύο demo που διατέθηκαν μέσα στην χρονιά από το άκρως αναμενόμενο, Nioh, αρκετοί που δοκίμασαν το νέο τίτλο της Team Ninja τον παρομοίασαν με την σειρά Dark Souls, αποκαλώντας τον ως ένα "Samurai Souls". O director του παιχνιδιού, Fumihiko Yasuda, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Dualshockers εξήγησε μερικές από τις διαφορές που κάνουν το παιχνίδι να ξεχωρίζει από την σειρά του Miyazaki:

"Αρχικά, ο πρωταγωνιστής του Nioh είναι ένας samurai. Επειδή αυτό είναι ένα action παιχνίδι με αυτό το είδος της επιρροής, θέλαμε να ενσωματώσουμε στον σχεδιασμό του στοιχειά εμπνευσμένα από samurai, όπως μία μοναδική προσέγγιση "ακινησίας και κίνησης" που θα γεννιέται μεταξύ του παίκτη και του εχθρού. Τα hack-and-slash στοιχεία θα είναι επίσης μία μεγάλη διαφορά, ιδίως όσον αφορά τα όπλα, όπως katana και λόγχες και Ιαπωνικές πανοπλίες".

Στην συνέχεια, ο δημιουργός ανέλυσε γιατί η ομάδα απέφυγε την open-world προσέγγιση όσον αφορά τον σχεδιασμό του παιχνιδιού.

"Πιστεύουμε πως στην ανάπτυξη παιχνιδιών, η σωστή προσέγγιση δεν είναι απλά η εφαρμογή όλου του feedback και είχαμε αρκετές εσωτερικές συζητήσεις που αφορούν τα στοιχεία που δεν έχουμε εφαρμόσει έτσι ώστε να αποφασίσουμε με τι προχωρήσουμε. Κάτι που αποφασίσαμε να μην εφαρμοστεί είναι η υιοθέτηση ενός ατελείωτου open-world κόσμου. Το αποφύγαμε διότι δεν θέλαμε ο χρόνος του loading σε παιχνίδι το οποίο ο χαρακτήρας μπορεί να πεθάνει τόσες πολλές φορές να είναι μεγάλος και θα επηρέαζε και την ακρίβεια του matchmaking. Αν το Nioh γίνει franchise, θα θέλαμε να το θεωρήσουμε ως επιλογή εφόσον μπορούμε να κρατήσουμε την ένταση του παιχνιδιού ανέπαφη".

Το Nioh κυκλοφορεί στις 9 Φεβρουαρίου 2017 αποκλειστικά για το PlayStation 4.