Ο PewDiePie και άλλοι YouTubers πληρώθηκαν για θετικά reviews

Ποινές από το FTC στην Warner Bros.
12 Ιουλίου 2016 14:02
Ο PewDiePie και άλλοι YouTubers πληρώθηκαν για θετικά reviews

Κατά καιρούς έχουμε δει παραδείγματα "πληρωμένων" reviews από YouTubers για διάφορα παιχνίδια αλλά συνήθως δεν εμπλέκονται φοβερά γνωστοί YouTubers. Αυτή τη φορά, όπως αναφέρει το The Verge, έγινε γνωστό πως ο PewDiePie καθώς και άλλοι YouTubers δέχθηκαν χρήματα από την Warner Bros. για την θετική προώθηση του Shadow of Mordor.

Σύμφωνα με το FTC (Federal Trade Commission), η Warner Bros. εξαπάτησε τους gamers πληρώνοντας χιλιάδες δολάρια για την θετική προώθηση του Shadow of Mordor, με την προϋπόθεση ότι οι YouTubers δεν θα ενημερώσουν τους subscribers τους πως η εταιρία τους έδωσε χρήματα. Εσάς ποια είναι η άποψη σας για αυτό; Πείτε μας στα σχόλια.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12/7/2016 21:21]

Το Federal Trade Commission είναι μία ανεξάρτητη κυβερνητική οργάνωση των Ηνωμένων Πολιτειών που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση του μονοπωλίου και της προστασίας των καταναλωτών απέναντι σε αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωσή της πατώντας εδώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η περιγραφή των βίντεο καθώς το FTC αναφέρει στο άρθρο πως οι YouTubers δεν το ανέφεραν μέσα στο βίντεο όπου και θα έπρεπε. Μπορείτε να βρείτε όλους τους λόγους για τους οποίους κατηγορούνται οι YouTubers που δέχθηκαν τα χρήματα από την Warner Bros., διαβάζοντας το άρθρο του FTC. 

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/7/2016 01:06]

Ο PewDiePie απάντησε με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, για τις κατηγορίες τις οποίες του προσάπτει το FTC μέσα από ένα νέο βίντεο στο YouTube κανάλι του. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.