Όλα όσα μάθαμε για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Πρώτες πληροφορίες, gameplay videos και εικόνες
14 Ιουνίου 2016 20:23
Όλα όσα μάθαμε για το The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες στο Nintendo Treehouse κατά τη διάρκεια της E3 2016 και έκτοτε κυκλοφορούν όλο και περισσότερες πληροφορίες για τον τίτλο καθώς και τα πρώτα gameplay βίντεο μαζί με εικόνες. 

Μετά το πρώτο trailer, ακολούθησε ζωντανή επίδειξη του παιχνιδιού, με τον επικεφαλής της σειράς, Eiji Aonuma, να σχολιάζει τα τεκταινόμενα και να προσφέρει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, με το Breath of the Wild, η Nintendo ήθελε να προκαλέσει όλες τις συμβάσεις της σειράς και να προσφέρει μια φρέσκια εμπειρία. Η έμφαση δίνεται στην ελευθερία του παίκτη να εξερευνεί κατά βούληση τον κόσμο. Έτσι, για πρώτη φορά ο Link μπορεί να σκαρφαλώσει σε όλες τις επιφάνειες, με μοναδικό περιορισμό μια μπάρα stamina (όπως στο Shadow of the Colossus) ενώ το αυτόματο άλμα που εισήγαγε το Ocarina of Time εγκαταλείπεται. Η συλλογή αντικειμένων στον κόσμο φαίνεται να είναι πολύ πιο σημαντική, θυμίζοντας περισσότερο ένα western RPG.

Όπλα, φαγητό, ασπίδες, πανοπλίες, ρούχα κ.α. πρέπει να συλλέγονται και να τα διαχειρίζεται ο παίκτης για να επιβιώσει. Τεχνικά και αισθητικά, το art style φαίνεται επηρεασμένο από ιαπωνικά animations, η μουσική πιο διακριτική αλλά και πιο δυναμική ενώ, πιο εντυπωσιακό απ’ όλα κατά την άποψή μας, ο πλούσιος ηχητικός σχεδιασμός σε μεταφέρει με απόλυτη επιτυχία στον κόσμο του.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολλές σελίδες ακόμα αλλά είναι τόσες πολλές οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που είδαμε σε αυτήν και στις υπόλοιπες παρουσιάσεις που ακολούθησαν που είναι αδύνατον να τις καλύψουμε γραπτώς. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα δύο παρακάτω gameplay βίντεο και να δείτε τις εικόνες παρακάτω, στις οποίες περιέχεται και το εξώφυλλο του τίτλου. Τέλος, αποκαλύφθηκε και η σειρά Amibo που θα κυκλοφορήσει ειδικά για το The Legend of Zelda: Breath of The Wild. Μπορείτε να δείτε και για αυτήν εικόνες και βίντεο παρακάτω.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Screenshots