Η Microsoft απέρριψε ένα πιο σκοτεινό και ώριμο Fable 4

Και ανάγκασε την Lionhead να φτιάξει το Fable Legends
12 Μαΐου 2016 18:19
Η Microsoft απέρριψε ένα πιο σκοτεινό και ώριμο Fable 4

Σε ένα εξαιρετικά λεπτομερές άρθρο του Eurogamer για το κλείσιμο της Lionhead Studios, ο πρώην art director του στούντιο, John McCormack, ανέλυσε την πρόταση που είχε κάνει το στούντιο στην Microsoft για ένα Fable 4, πριν την τελική απόφαση για την δημιουργία του Fable Legends.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το Legends ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης της Microsoft για ένα παιχνίδι-υπηρεσία. Αντ’ αυτού το βρετανικό στούντιο είχε προτείνει ένα πολύ πιο σκοτεινό και ώριμο Fable 4. Το παιχνίδι θα λάμβανε χώρα στο Βικτοριανό Λονδίνο, θα ήταν R-rated και θα είχε ιδιαίτερο βρετανικό χιούμορ. Θα είχε χαρακτήρες όπως ο Jack the Ripper και θα ενσωμάτωνε πολλούς ακόμα βρετανικούς μύθους, ενώ θα εκμεταλευόταν την τοποθεσία με τα τρένα, ιπτάμενες μηχανές και πολλές ακόμη Fable πινελιές. Παράλληλα, σημειώνεται πως όλη η ομάδα ανυπομονούσε να φτιάξει το εν λόγω παιχνίδι και τελικά βρέθηκε απογοητευμένη από την απόφαση των υψηλόβαθμων στελεχών της Microsoft. Τέλος, γίνεται γνωστό πως το στούντιο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την ανάπτυξη του Legends, για το οποίο δαπανήθηκαν εν τέλη περισσότερα από 75 εκατομμύρια.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για όλο την ιστορία που παρασκηνιακά οδήγησε στο κλείσιμο της ιστορικής Lionhead και στην ακύρωση του Fable Legends, μπορείτε να βρείτε εδώ.