Φήμη: Σε κασέτες τα παιχνίδια του Nintendo NX 

Αφήνει τα οπτικά μέσα η εταιρία;

Φήμη: Σε κασέτες τα παιχνίδια του Nintendo NX

Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη που έκανε το Screen Critics, η κινέζικη εταιρία κατασκευής μνημών, Macronix, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή ROM chips για την Nintendo. Η συγκεκριμένη εταιρία τροφοδοτεί την Nintendo με τα chips για τις κασέτες των παιχνιδιών του 3DS και το πιο ενδιαφέρον είναι πως ο πρόεδρος της, στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αναφέρθηκε εμμέσως στο NX.

Οι δηλώσεις του ακολουθούν παρακάτω:

Στο παρελθόν, η απόδοση των πωλήσεων της Macronix συνήθως έφτανε το μέγιστο της στο τρίτο τρίμηνο, ενώ υποχωρούσε στο τέταρτο τρίμηνο. Ωστόσο, επειδή η Nintendo ανακοίνωσε ότι η νέα της πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του επόμενου έτους, οι παραγγελίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκ των προτέρων. Ως εκ τούτου, τα έσοδα της Macronix το τέταρτο τρίμηνο θα είναι τόσο καλά όσο και στο τρίτο τρίμηνο.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει πως πρόσφατα η Macronix ξεκίνησε να δοκιμάζει κασέτες με χωρητικότητα 32GB. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η φήμη έρχεται σε μια συμφωνία με μια επίσημα κατοχυρωμένη πατέντα, η οποία ήθελε την νέα κονσόλα της Nintendo να μην διαθέτει κάποιο οπτικό μέσο, αλλά μια read/write card θύρα και να δίνει έμφαση στο κατέβασμα των παιχνιδιών από το διαδίκτυο.

Για την ιστορία, η τελευταία οικιακή κονσόλα του ιαπωνικού κολοσσού που χρησιμοποιούσε κασέτες ήταν το Nintendo 64. Όλα αυτά βέβαια παραμένουν φήμες και πρέπει να ληφθούν με κάθε επιφύλαξη. Όλες οι επίσημες πληροφορίες για το Nintendo NX θα αποκαλυφθούν σύντομα, εν όψει της κυκλοφορίας του τον Μάρτιο του 2017.

15 comment(s)