Η Nintendo δεν ήθελε να βιαστεί την κυκλοφορία του NX

Το σύστημα δεν θα πωλείται με “ζημία”
04 Μαΐου 2016 06:00
Η Nintendo δεν ήθελε να βιαστεί την κυκλοφορία του NX

Η επίσημη αγγλική μετάφραση του Q&A του προέδρου της Nintendo, Tatsumi Kimishima, με τους μετόχους της εταιρίας, δημοσιεύθηκε πλέον από τον ιαπωνικό κολοσσό και περιλαμβάνει κάποιες ενδιαφέρουσες νέες πληροφορίες για το NX. Μεταξύ άλλων, ο Kimishima ανέφερε πως η Nintendo δεν ήθελε να βιαστεί με το λανσάρισμα της νέας της κονσόλας, ενώ στόχος της είναι το σύστημα να μην πωλείται με ζημία, όπως έγινε το 2012 με το Wii U.

Ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία από τις δηλώσεις του ακολουθούν παρακάτω, μεταφρασμένα από εμάς.

 Δεν σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε το hardware και να το πουλάμε με ζημία. Όταν το Wii U κυκλοφόρησε, το yen ήταν πολύ ισχυρό νόμισμα. Υποθέτω πως αυτή η συγκυρία δεν θα επαναληφθεί. Πουλώντας με ζημία στο λανσάρισμα δεν θα υποστηρίζαμε την επιχείρηση και αυτό είναι κάτι που κρατάμε στο μυαλό μας, καθώς αναπτύσσουμε το NX.

Το γεγονός ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στην περίοδο των διακοπών, μπορεί να είναι ένας μεγάλος παράγοντας που καθιστά τις κυκλοφορίες τότε έναν καλό τρόπο να ξεκινήσεις. Ωστόσο, η επιχειρηματική δομή της επιχείρισης μας για το hardware και το software δεν τελειώνει σε αυτό το έτος. Θέλουμε οι καταναλωτές να συνεχίσουν να παίζουν σε αυτό το σύστημα για πολλά χρόνια, έτσι πιστεύουμε ότι στην αρχή είναι πιο σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει με το launch. Υπό αυτή την έννοια, η προσέγγισή μας είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε, μέχρι να μπορούμε να παρέχουμε μια πλήρως συνειδητοποιημένη εμπειρία και όχι να βιαστούμε να κυκλοφορήσουμε την κονσόλα στην περίοδο των διακοπών.