Δείτε πλάνα από το παιχνίδι που θα ήταν το "νέο Assassin's Creed"

Ο Patrice Desilets ανέκτησε τα δικαιώματα του 1666 Amsterdam
30 Απριλίου 2016 13:50
Δείτε πλάνα από το παιχνίδι που θα ήταν το

Ο Patrice Desilets, δημιουργός του Assassin's Creed, βρίσκεται στα δικαστήρια με την Ubisoft για τα δικαιώματα του παιχνιδιού 1666 Amsterdam από το 2013 αλλά σύμφωνα με επίσημο δελτίο Τύπου της γαλλικής εταιρίας, οι δύο πλευρές ήρθαν πλέον σε συμφωνία. Η Ubisoft συμφώνησε να δώσει τα δικαιώματα του παιχνιδιού στον Desilets, αφού ο τελευταίος απέσυρε την αγωγή του που ζητούσε περίπου $400.000. Αυτή η συμφωνία έδωσε πλέον την δυνατότητα στον Desilets να δείξει πλάνα από το 1666 Amsterdam σε μία παρουσίαση που παρευρέθηκε μία συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογράφων.

Ένας από τους δημοσιογράφους ονόματι Brandon Sheffield δημοσίευσε τα πλάνα από την παρουσίαση στο προσωπικό YouTube λογαριασμό του και ανέφερε πως ο τίτλος αρχικά προοριζόταν να κυκλοφορήσει σε PlayStation 3 και Xbox 360, ενώ στη συνέχεια οι developers είχαν στόχο να το κάνουν port στα Xbox One και PlayStation 4 αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ διότι έκλεισε η THQ Montreal. Οι πληροφορίες που υπάρχουν για το 1666 Amsterdam είναι ελάχιστες αλλά σύμφωνα με τον Patrice Desilets, το όραμα ήταν να γίνει το "νέο Assassin's Creed". Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο παρακάτω, ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ελέγχει ζώα με μαύρη μαγεία, ενώ το παιχνίδι θα συνδεόταν άμεσα με τον ζωγράφο Rembrandt.

Εφόσον πλέον τα δικαιώματα του 1666 Amsterdam ανήκουν στον Patrice Desilets, ίσως στο μέλλον ο τίτλος να γίνει πραγματικότητα και να συνεχιστεί η ανάπτυξη του. Προς το παρόν, ο δημιουργός του Assassin's Creed έχει αφοσιωθεί στην δημιουργία του Ancestors: The Humankind Odyssey με την εταιρία του, Panache Digital Games, η οποία εδρεύει στον Καναδά.