Τεράστια άνοδος για την ψηφιακή αγορά των βιντεοπαιχνιδιών

Σύμφωνα με στοιχεία του GameStop
16 Απριλίου 2016 03:00
Τεράστια άνοδος για την ψηφιακή αγορά των βιντεοπαιχνιδιών

Το GameStop πραγματοποίησε την παρουσίαση του κατά την διάρκεια του Investor Day 2016, η οποία περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σε ότι αφορά στην ψηφιακή αγορά έναντι της retail. Αρχικά, μαθαίνουμε πως η ανάπτυξη στο GameStop στην ψηφιακή διανομή από το 2010 μέχρι και το 2015 ήταν σύμφωνη με την συλλογική ανάπτυξη των κορυφαίων τεσσάρων ψηφιακών εκδοτών.

Η αύξηση ήταν από 263% έως 1.054 δισεκατομμύρια μέσα στο 2015.

Στην συνέχεια, παρατηρείται πως το 95% των πωλήσεων του GameStop στα ψηφιακά προϊόντα βιντεοπαιχνιδιών συμβαίνουν μέσα σε καταστήματα GameStop και αυτές περιλαμβάνουν κάρτες δώρων όπως μία PSN κάρτα.

Την πρώτη θέση στις ψηφιακές πωλήσεις κατέχουν τα PSN και Xbox Live, με την υπηρεσία της Sony να βρίσκεται μπροστά για 2%.

Από τα συνολικά 15 δισεκατομμύρια δολάρια στα βιντεοπαιχνίδια κονσολών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% το αποτελούν οι ψηφιακές πωλήσεις, συνδρομές, microtransactions και DLC.

Τέλος, έχουμε και μερικές ενδιαφέρουσες προβλέψεις για την VR αγορά. Το SuperData θεωρεί ο αριθμός των VR πωλήσεων για το πρώτο οικονομικό έτος της κυκλοφορίας του θα αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια, ενώ το IDG είναι πιο αισιόδοξο με 6 δισεκατομμύρια.

Το 48% των Pro μελών του καταστήματος είναι ενημερωμένο σχετικά με το PlayStation VR και Οculus Rift, αλλά στο HTC Vive, ο παραπάνω αριθμός μειώνεται στο 19%.