Εξαιρετικά σιωπηλή παραμένει η Nintendo για το NX

Αυτό δηλώνουν οι developers
23 Φεβρουαρίου 2016 18:13
Εξαιρετικά σιωπηλή παραμένει η Nintendo για το NX

Μπορεί εδώ και καιρό να γνωρίζουμε πως η Nintendo εργάζεται στον διάδοχο του Wii U, αλλά οι διαθέσιμες πληροφορίες για την επόμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρίας είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με τον Martin Sahlin, δημιουργό του Unravel και διευθύνων Σύμβουλο της Coldwood Interactive, η Nintendo δεν σκοπεύει να αλλάξει στρατηγική σύντομα και να ξεκινήσει να μιλάει ανοιχτά για το Nintendo NX.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο GamingBolt, ανέφερε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να κυκλοφορήσει το Unravel στο Nintendo NX, ακόμα και ας μην γνωρίζει τίποτα για αυτό ενώ είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπο της Nintendo, ώστε να μάθει περισσότερα για την επόμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρίας αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να αποσπάσει καμία πληροφορία. Τέλος, ακόμα μία ομάδα ανάπτυξης που θεωρεί πως η Nintendo παραμένει εξαιρετικά σιωπηλή για το Nintendo NX είναι η Moon Studios, δημιουργοί του Ori and The Blind Forest. 

Όπως μπορείτε να διαβάσετε από τις δηλώσεις του Thomas Mahler παρακάτω, η Moon Studios δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κάποιο dev kit του Nintendo NX και δηλώνουν πολύ απογοητευμένοι από αυτό. Συγκεκριμένα, ο Thomas Mahler δήλωσε τα παρακάτω:

"Αυτό είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα για κάθε developer εκεί έξω. Μιλήσαμε στην Nintendo και δεν λάβαμε τίποτα. Δεν θα το καταλάβω ποτέ αυτό. Και για να είμαι ξεκάθαρος, δεν είναι μόνο η Nintendo αλλά κάθε κατασκευαστής hardware χειρίζεται την κατάσταση σαν τον ερχομό του Ιησού Χριστού στη Γη και όλοι είναι εξαιρετικά σιωπηλοί σε βαθμό που είναι ηλίθιο για τα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι μόνο ότι η κονσόλα τους δεν είναι έτοιμη αλλά μπορείτε τουλάχιστον να μας πείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να ξέρουμε επάνω σε τι θα χτίσουμε. Το hardware θα πουλήσει με καλό software. Με την Nintendo να μην έχει δώσει dev kits πουθενά σε αυτή τη φάση και θέλοντας να κυκλοφορήσουν την κονσόλα τους μέσα στο 2016, μπορώ να σας εγγυηθώ πως δεν θα έχουν καθόλου υποστήριξη στο software κομμάτι, καθώς κανένας δεν μπορεί να "αναμίξει" παιχνίδια σε λιγότερο από χρόνο. Δηλαδή, μπορείς αλλά θα είναι ένα μαύρο χάλι.

Το ίδιο ισχύει και για την υποστήριξη των μηχανών γραφικών. Μιλήστε με την Unity και την Epic Games ώστε να υποστηρίξουν αυτές τις κονσόλες πολύ πιο πριν από την κυκλοφορία τους. Την στιγμή που οι κονσόλες θα κυκλοφορήσουν,θα είναι εύκολο για τους developers να δημιουργήσουν παιχνίδια για αυτά τα συστήματα. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξεκινάνε σε αυτό το σημείο. Θέλουμε τα dev kits τουλάχιστον δύο χρόνια πριν την κυκλοφορία της κονσόλας, κρατάτε ενήμερους τους developers, δημιουργήστε ένα forum όπου οι developers θα μπορούν να μιλήσουν για όλα τα προβλήματα με τα οποία έρχονται σε επαφή από το να κάθονται όλοι και να τα αντιμετωπίζουν στην πορεία. Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει."