Η Ubisoft πλέον θα εστιάζει στο multiplayer

Προώθηση των open-world χάρις τους 9.000 εργαζόμενους της
19 Φεβρουαρίου 2016 13:57
Η Ubisoft πλέον θα εστιάζει στο multiplayer

Η σημερινή ημέρα επιφύλασσε πολλές νέες ειδήσεις από το στρατόπεδο της Ubisoft, καθώς συγκλήθηκαν οι επενδυτές της εταιρίας. Αρχικά, ο γαλλικός κολοσσός δήλωσε πως θα προωθήσει πάρα πολύ το "open-world" στα παιχνίδια της, καθώς χάρις τους 9.000(!) εργαζόμενους της είναι η μόνη που μπορεί να παραδίδει τέτοια παιχνίδια με τέτοια συχνότητα, αριθμός ρεκόρ για ολόκληρη τη βιομηχανίας. Επίσης θα εστιάσει στο multiplayer κομμάτι από εδώ και πέρα, μιας και οι σχέση μεταξύ του κοινού της έχει αλλάξει ραγδαία. 

Ο ισχυρός άνδρας της Ubisoft, Yves Guillemot, είπε μεταξύ άλλων, πως η επιχείρηση του publishing έχει μεταλλαχτεί από το λεγόμενο "fire and forget' σε ετήσιες υπηρεσίες ανά τα χρόνια. Οι εταιρίες έχουν πάει από έμμεση επαφή με τους παίκτες σε συνεχή και άμεση. Ο κατακερματισμένος χώρος των ΑΑΑ τίτλων έχει συρρικνωθεί σε μια μόλις μερίδα μεγάλων παικτών. Το πιο σημαντικό για τους επενδυτές, αυτό που κάποτε ήταν μια επιχείρηση οδηγούμενη από ατέρμονες επιτυχίες είναι τώρα μια αξιόπιστη και επαναλαμβανόμενη πηγή εσόδων.

Αρκετή από την επαναληψιμότητα έρχεται από την βελτιωμένη ενασχόληση των παικτών για μεγαλύτερα διαστήματα χρόνου. Για να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό, η Ubisoft κατάστρωσε ένα σχέδιο για να αυξήσει τα έσοδα κατά 60% δηλαδή €2.2 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2018-19. Η εκδότρια εταιρία είπε πως μεταμορφώνει την παραδοσιακή οργάνωση της σε ένα ζωντανότερο μοντέλο ώστε να προσφέρει πολυετής υπηρεσίες που θα ανεβάζουν την αφοσίωση των παικτών και θα κάνει δυνατή προώθηση των τίτλων της με κύριο γνώμονα το multiplayer. 

Αυτή η προώθηση είναι εμφανής από παιχνίδια όπως τα Rainbow Six Siege, The Division και το επερχόμενο For Honor, ενώ ο Guillemot επιβεβαίωσε πως το επερχόμενο μη ανακοινωθέν ΑΑΑ IP της για το FY 2016-17 θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το multiplayer.