Η Sony μόλις ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή για το μέλλον του PlayStation, καθώς από τον Ιανουάριο του 2028 θα σταματήσει η παραγωγή φυσικών δίσκων για όλα τα νέα παιχνίδια που θα κυκλοφορούν στις κονσόλες της.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εταιρείας, οι νέες κυκλοφορίες μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα διατίθενται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, είτε μέσω του PlayStation Store είτε μέσω καταστημάτων λιανικής που θα προσφέρουν digital εκδόσεις ή κωδικούς.
Όπως εξηγεί, η απόφαση σχετίζεται με τη μεγάλη στροφή του κοινού προς το ψηφιακό περιεχόμενο, καθώς, όπως αναφέρει, η γενική προτίμηση για digital media ξεπερνά πλέον σημαντικά τους φυσικούς δίσκους.
Τέλος, η εταιρεία διευκρίνισε ότι η αλλαγή δεν επηρεάζει παιχνίδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει ή τίτλους που θα βγουν σε φυσική μορφή πριν από τον Ιανουάριο του 2028.
Πηγή: Sony PlayStation Blog
Must Read
Πολιτική παρέμβαση στη Γαλλία μετά την ανακοίνωση του PlayStation
Επίσημες δηλώσεις Sony για το PlayStation 6: «Θα ξεφύγει από το σαλόνι»
Έντονες αντιδράσεις στο ίντερνετ μετά την ανακοίνωση της Sony για τα retail παιχνίδια