Τέλος τα πειρατικά παιχνίδια στο PC;

Σημαντική επιτυχία για το Denuvo DRM
06 Ιανουαρίου 2016 17:03
Τέλος τα πειρατικά παιχνίδια στο PC;

Όπως φαίνεται προβλήματα στην σκηνή της πειρατείας έχει προκαλέσει το DRM της Denuvo που πλέον χρησιμοποιείται από ολοένα και περισσότερα παιχνίδια, σε τέτοιο βαθμό που το φαινόμενο μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως σε μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, για το Just Cause 3 που κυκλοφόρησε την 1η Δεκέμβρη δεν υπάρχει ακόμη κάποιο crack, παρά την μεγάλη ζήτηση. Το ίδιο ισχύει και για το FIFA 16. Αυτό έκανε τον ιδρυτή των forums της 3DM, γνωστής ομάδας στον χώρο της πειρατείας, να προβεί στις παρακάτω δηλώσεις:

"Πρόσφατα, πολλοί έχουν ρωτήσει σχετικά με το crack για το Just Cause 3. Έτσι,  εδώ θα βρείτε μια συγκεντρωτική απάντηση στο ερώτημα αυτό. Το τελευταίο στάδιο του είναι πάρα πολύ δύσκολο και ο Jun [ο υπεύθυνος για τα crack] σχεδόν το εγκατέλειψε. Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη τον ενθάρρυνα να συνεχίσει την προσπάθεια."

"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το παιχνίδι μπορεί να ‘σπάσει’. Όμως, σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις στην τεχνολογία της κρυπτογράφησης, σε δύο χρόνια φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχουν δωρεάν παιχνίδια για να παίξετε στον κόσμο."