Το Mario στα smartphones δεν αποτελεί αυτόματη επιτυχία

Νέες δηλώσεις του Reggie Fils-Aime
14 Δεκεμβρίου 2015 11:14
Το Mario στα smartphones δεν αποτελεί αυτόματη επιτυχία

Τα πλάνα της Nintendo για την επέκταση της στον κόσμο των smartphones θα καρποφορήσουν από το επόμενο έτος. Πολλοί περιμένουν την εταιρία να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι Mario το οποίο θεωρείται εγγυημένη επιτυχία. Ο Reggie Fils-Aime διαφωνεί με αυτή την απλουστευμένη νοοτροπία ότι είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνει και απλά να κάτσει αναπαυτικά βλέποντας τα λεφτά να γεμίζουν τα ταμεία της. Διαβάστε την δήλωση του προέδρου της Nintendo of America στο περιοδικό Time

"Δυστυχώς, υπάρχει μια απλουστευμένη νοοτροπία εκεί έξω ότι 'φτιάχνοντας ένα Μάριο παιχνίδι για τις smart συσκευές' είναι συνταγή για να γεμίζουν τα ταμεία μας λεφτά. Και δεν είναι. Απλώς δεν είναι. Είναι αυτή η νοοτροπία δημιουργίας του Κιότο που θέλει από εμάς ότι και αν κάνουμε, πρέπει να είναι μια θαυμάσια εμπειρία για τους καταναλωτές. 

Η στρατηγική μας δεν είναι να κάνουμε port τίτλων που αναπτύχθηκαν για τα gaming συστήματα μας, στις smart συσκευές όπως είναι. Πρέπει να αναπτύξουμε νέες εμπειρίες software που θα δίνουν το έναυσμα στον κόσμο, ώστε να έρθει σε επαφή με τα IP της Nintendo και αυτό θα πρέπει να ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού και χειρισμού των smart συσκευών.

Επίσης, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνουμε port ενός κανονικού Mario στις mobile συσκευές, είπε ο Fils-Aime. Οι gameplay μηχανισμοί του Mario για παράδειγμα είναι optimized για μια "play-control" προσέγγιση που δεν υφίσταται στα smartphones, όπως εξήγησε.