Μέσα από το επίσημο podcast του Xbox, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα ότι το Fable δε θα κυκλοφορήσει φέτος.
Η Microsoft και η Playground Games, η ομάδα ανάπτυξης που έχει αναλάβει το reboot του Fable, αποκάλυψαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φέρουν το παιχνίδι που ονειρεύονται. Και γι’ αυτό, ο τίτλος του Xbox δεν μπορεί να κυκλοφορήσει φέτος και έτσι μεταφέρεται για το 2026.
Και δυστυχώς, δεν μάθαμε πότε ακριβώς να το περιμένουμε, καθώς ο Craig Duncan, επικεφαλής των Xbox Games Studios, είπε απλώς ότι θα έρθει του χρόνου.
Παλιότερα είχαμε ανακοινώσει ότι το Fable θα έρθει το 2025, ωστόσο, θα δώσουμε στο Fable περισσότερο χρόνο και έτσι θα κυκλοφορήσει το 2026. Ξέρουμε ότι αυτά είναι δυσάρεστα νέα για πολλούς, αλλά θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα αξίζει η αναμονή.
Παράλληλα, ο Duncan έδωσε στη δημοσιότητα (μέσω του podcast, αλλά κυκλοφορεί ήδη και μεμονωμένο το βίντεο) νέα πλάνα από το παιχνίδι, τα οποία θα βρείτε παρακάτω.
Fable | Pre-Alpha Gameplay Teaser#Fable #Xbox pic.twitter.com/1pWCRZyEgn
— Shinobi602 (@shinobi602) February 25, 2025
Το Fable θα προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές στο gameplay του και οι παίκτες θα μπορούν να εξοπλιστούν με σπαθιά, σφυριά, αλλά και μαγείες. Παράλληλα, η μάχη του θα έχει μια «αίσθηση» από το The Witcher 3, ενώ το παιχνίδι θα περιλαμβάνει πόλεις, αποστολές και επικά boss battles. Ο Duncan έχει παίξει λίγο το παιχνίδι και είπε ότι δείχνει φανταστικό.
Δείτε ολόκληρο το podcast του Xbox παρακάτω. Το Fable θα κυκλοφορήσει το 2026.