Ο θρυλικός Donkey Kong παραλίγο να είχε άλλο όνομα!

Όπως αποκαλύπτουν νομικά έγγραφα της Nintendo
27 Ιουνίου 2024 16:11
Ο θρυλικός Donkey Kong παραλίγο να είχε άλλο όνομα!

Ναι, καλά διαβάσατε. Κι όμως, ο θρυλικός Donkey Kong παραλίγο να είχε άλλο όνομα!

Αναλυτικότερα, δικαστικά έγγραφα που ήρθαν εκ νέου στην επιφάνεια από μια διαμάχη του μακρινού 1983 μεταξύ της Universal και της Nintendo, έριξαν φως στα ιδιόρρυθμα ονόματα που αρχικά εξετάστηκαν για τον εμβληματικό χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, η Nintendo είχε εξετάσει τα εξής ονόματα:

Funny Kong, Kong the Kong, Jack Kong, Bill Kong, Steel Kong, Giant Kong, Big Kong, Kong Down, Mr Kong, Custom Kong, Kong Chase, Kong Dong, Kong Boy, Kong Man, Kong Fighter, Wild Kong, Rookie Kong και Kong Holiday.

Μεταξύ των προτεινόμενων ονομάτων, ξεχωρίζει βέβαια το "Kong Dong", το οποίο μοιάζει με ατυχής πρόταση, αφού θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως σεξουαλικό υπονοούμενο.

Να σημειωθεί πως τα έγγραφα αυτά δημοσιοποιήθηκαν αρχικά από τον ιστορικό του gaming Norman Caruso το 2020, αλλά αναδείχθηκαν ξανά πρόσφατα από τον γνωστό χρήση του X, Supper Mario Broth.

Για την ιστορία, η εν λόγω δικαστική διαμάχη, η οποία έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1980, επικεντρώθηκε γύρω από τον ισχυρισμό της Universal ότι ο χαρακτήρας Donkey Kong της Nintendo παραβίαζε το εμπορικό της σήμα King Kong. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά υπέρ της Nintendo, κρίνοντας ότι ο Donkey Kong ήταν μια ξεχωριστή οντότητα. Ο δικαστής σημείωσε ότι ο "αστείος και μη σεξουαλικός" χαρακτήρας του Donkey Kong τον ξεχώριζε από τον πιο απειλητικό και ρομαντικό King Kong. Οι περιγραφές των χιουμοριστικών ενεργειών του Donkey Kong στο δικαστήριο, όπως το ότι πηδάει και κοκορεύεται για να κοροϊδεύει τον Mario, βοήθησαν αρκετά να αναγνωριστεί η μοναδική ταυτότητα του χαρακτήρα.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως ο Donkey Kong πρόκειται να επιστρέψει το 2025 στο Nintendo Switch, μέσα από την επανακυκλοφορία του λατρεμένου Donkey Kong Country Returns που ανακοινώθηκε πρόσφατα.