Η Sony αναβαθμίζει το PlayStation Portal

Προσθέτοντας χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες
20 Ιουνίου 2024 17:09
Η Sony αναβαθμίζει το PlayStation Portal

Η Sony μόλις έκανε διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση λογισμικού για το επιτυχημένο φορητό αξεσουάρ του PS5, το PlayStation Portal.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο update με κωδικό έκδοσης 3.0.0. βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία, προσθέτοντας χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες του.

Για παράδειγμα, το UI του Portal μπορεί πλέον να δείχνει ακριβώς το ποσοστό της διαθέσιμης μπαταρίας, πέρα από το απλό εικονίδιο με τις γραμμούλες που υπήρχε πριν. Παράλληλα, όταν οι χρήστες παίζουν παιχνίδια που αξιοποιούν την επιφάνεια αφής του DualSense χειριστηρίου του PS5, το Portal θα παρέχει πλέον και οπτικό feedback.

Τέλος, η επόμενη νέα προσθήκη είναι μια που ζητούσαν αρκετά μέλη της κοινότητας και αφορά το Wi-Fi. Το Portal πλέον υποστηρίζει και δημόσια δίκτυα που έχουν log-in οθόνη!

Ακολουθεί το επίσημο ελληνικό changelog που περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες.

  • Το PS Portal μπορεί πλέον να συνδέεται σε δημόσια δίκτυα. Αν υπάρχει δημόσιο δίκτυο διαθέσιμο σε μέρη όπως ξενοδοχεία, καφετέριες και αεροδρόμια, μπορείτε να συνδέσετε το PS Portal στο Wi-Fi πληκτρολογώντας τις απαιτούμενες πληροφορίες (όπως αναγνωριστικό, κωδικό πρόσβασης και αριθμό δωματίου) χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.
    • Για να συνδεθείτε σε δημόσια δίκτυα, βεβαιωθείτε ότι η αρχική ρύθμιση του PS Portal έχει ολοκληρωθεί. 
    • Για λόγους συμμόρφωσης με τους κανονισμούς σε διάφορες χώρες και περιοχές, το PS Portal ενδέχεται να μην υποστηρίζει συνδέσεις σε συγκεκριμένα δημόσια δίκτυα, όπως δίκτυα 5 GHz.
  • Όταν χρησιμοποιείτε την περιοχή της επιφάνειας αφής στην οθόνη κατά τη διάρκεια του Απομακρυσμένου παιχνιδιού, θα βλέπετε πλέον οπτικά σχόλια.
  • Το PS Portal μπορεί πλέον να εμφανίζει το επίπεδο της μπαταρίας που απομένει ως ποσοστό στη γραμμή κατάστασης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Ανοίξτε το γρήγορο μενού, επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Σύστημα > Μπαταρία και ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας.
  • Βελτιώσαμε την απόδοση και τη σταθερότητα του λογισμικού συστήματος.
  • Βελτιώσαμε τα μηνύματα και τη χρηστικότητα σε ορισμένες οθόνες.

Όταν πραγματοποιείτε την αρχική ρύθμιση στο PS Portal, μπορεί να σας ζητηθεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε διαδοχικές ενημερώσεις. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια αναμενόμενη συμπεριφορά του PS Portal και δεν υποδηλώνει δυσλειτουργία της συσκευής. (Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδοχική λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων, το PS Portal θα μπορεί να ολοκληρώνει κανονικά τις μεταγενέστερες ενημερώσεις με μία μόνο λήψη και εγκατάσταση.)