Το Star Wars Jedi Survivor σχεδόν έτοιμο για τα PS4 και Xbox One

Σύμφωνα με νέα ανακάλυψη
20 Ιουνίου 2024 16:33
Το Star Wars Jedi Survivor σχεδόν έτοιμο για τα PS4 και Xbox One

Πέρυσι τον Αύγουστο η EA είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φέρει στα PS4 και Xbox One το Star Wars Jedi: Survivor, το οποίο είχε κάνει το ντεμπούτο ως αποκλειστικά next-gen εμπειρία, ενσωματώνοντας μάλιστα και προηγμένες τεχνολογίες όπως ray-tracing. Ωστόσο, σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε, χωρίς καμία νέα επίσημη ανακοίνωση.

Τελικά, φαίνεται πως η κυκλοφορία των νέων εκδόσεων για τις κονσόλες προηγούμενης γενιάς είναι τώρα προ των πυλών. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X, Andrew Marmo, ανακάλυψε πως τα PS4 και Xbox One ports του Star Wars Jedi: Survivor έλαβαν ηλικιακή ταξινόμηση από τον αρμόδιο οργανισμό της Βραζιλίας. Αυτό σημαίνει πως το ντεμπούτο τους είναι κοντά, αφού συνήθως αυτό είναι ένα από τα τελευταία βήματα πριν την κυκλοφορία κάποιου παιχνιδιού.

Για την ιστορία, το Star Wars Jedi: Survivor, κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου του 2023. Στο αναλυτικό review του για το Unboxholics.com, ο Κυριάκος Στεργιάδης είχε επισημάνει τότε:

Το Star Wars Jedi: Survivor εξακολουθεί να είναι ισχυρό στη Δύναμη όπως ο προκάτοχός του. Ο στόχος του να πάει πολύ πιο ψηλά όμως, το έφτασε σε σημείο να καίγεται παρά τις φιλοδοξίες του, χωρίς όμως να χάνει την απολαυστική εμπειρία του να είσαι Jedi. Αυτήν την αποτυπώνει καλύτερα από κάθε άλλο μοντέρνο Star Wars παιχνίδι. Προσφέρει μια γεμάτη εμπειρία που συναρπάζει, χτίζει σωστά και ολοκληρώνει με ένα φινάλε που μακάρι να το βλέπαμε σε ταινία ή σε σειρά του Disney Plus. Αν δεν είχε αυτά τα σοβαρά και σε πολλά σημεία τεχνικά προβλήματα -που είναι παιδαριώδη σε σημεία για το βεληνεκές της Respawn και της ΕΑ- θα μιλούσαμε για ένα απόλυτο sequel σε όλα τα μήκη του.

Το πρώτο παιχνίδι του franchise, το STAR WARS Jedi: Fallen Order, είχε κυκλοφορήσει για την προηγούμενη γενιά κονσολών το 2019.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο director των δύο πρώτων παιχνιδιών, Stig Asmussen, αποχώρησε πριν μερικούς μήνες από την Respawn Entertainment. Αυτό σημαίνει πως κάποιος άλλος developer της ταλαντούχας ομάδας έχει αναλάβει τα ηνία της ανάπτυξης του τρίτου κεφαλαίου, το οποίο βρίσκεται στον ορίζοντα.