Ζαλίζει το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρώσει το Star Citizen!

Νέο τεράστιο ορόσημο
29 Μαΐου 2024 13:52
Ζαλίζει το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρώσει το Star Citizen!

Τα φρένα έχουν σπάσει για το Star Citizen, το οποίο ανά μερικούς μήνες καταφέρνει και από ένα νέο τεράστιο ορόσημο. Συγκεκριμένα, η κοινότητα συνεχίζει να στηρίζει το υπερφιλόδοξο και αρκετά αμφιλεγόμενο πλέον space sim παιχνίδι της Cloud Imperium Games με αμείωτους ρυθμούς. Κάπως έτσι, η χρηματοδότηση του τίτλου από το κοινό ξεπέρασε μόλις τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικότερα, 5,242,705 παίκτες έχουν στηρίξει το εγχείρημα της ομάδας, προσφέροντας συνολικά 702,616,227 δολάρια, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ορόσημο των 600 εκατομμυρίων δολαρίων είχε επιτευχθεί τον Αύγουστο του 2023, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Αυτό σημαίνει πως η χρηματοδότηση για το project ανέβασε σημαντικά ρυθμούς, αφού η ομάδα χρειάστηκε περίπου εννέα μήνες για να συγκεντρώσει τα τελευταία 100 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, είχαν χρειαστεί περίπου έντεκα μήνες για να πάει η χρηματοδότηση από τα 500 στα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που βέβαια εξακολουθεί να παραξενεύει πολλούς είναι ότι 700 εκατομμύρια δολάρια και μια δεκαετία μετά και ακόμη η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού παραμένει αβέβαιη. Το ίδιο ισχύει και για το Squadron 42, το single-player story driven project που αναπτύσσει παράλληλα το στούντιο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το Star Citizen είναι και επίσημα το δεύτερο πιο επιτυχημένο crowdfunding project όλων των εποχών, όχι μόνο όσον αφορά τα παιχνίδια, αλλά γενικότερα. Μόνο το EOS blockchain έχει καταφέρει να το ξεπεράσει, αφού έχει συγκεντρώσει από την κοινότητά του 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία, το Star Citizen έκανε το ντεμπούτο του το 2012 στο Kickstarter, ως πνευματικός διάδοχος της αγαπημένης Wing Commander σειράς του Chris Roberts. Ο τίτλος σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά περίπου δέκα χρόνια μετά την αρχική του αποκάλυψη βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Αυτό έχει προκαλέσει αρκετές φορές εντάσεις στην κοινότητα, με πολλούς να αμφισβητούν αν το παιχνίδι πρόκειται πράγματι να κυκλοφορήσει ποτέ.