Τι γίνεται ο Steam λογαριασμός κάποιου αν πεθάνει; - Η Valve ξεκαθαρίζει

Έχουμε επίσημη απάντηση και δεν είναι και η καλύτερη
28 Μαΐου 2024 16:22
Τι γίνεται ο Steam λογαριασμός κάποιου αν πεθάνει; - Η Valve ξεκαθαρίζει

Τι θα απογίνουν τα παιχνίδια κάποιου στο Steam αν φύγει από τη ζωή; Γίνεται ο λογαριασμός του να μεταβιβαστεί σε κάποιο συγγενή;

Το μακάβριο αυτό ερώτημα έκανε στο τμήμα υποστήριξης πελατών του Steam ο χρήστης ‘delete12345’, ο οποίος ρώτησε αν μπορεί να βάλει κάποιον κληρονόμο για την ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών του στη διαθήκη του. Δυστυχώς, η απάντηση που πήρε δεν ήταν αυτή που περίμενε, αφού ένας αντιπρόσωπος της Valve του ξεκαθάρισε πως οι λογαριασμοί και τα παιχνίδια των χρηστών του Steam δεν είναι μεταβιβάσιμα. Αναλυτικότερα, τόνισε:

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Δυστυχώς, οι λογαριασμοί Steam και τα παιχνίδια δεν μεταβιβάζονται. Η Υποστήριξη του Steam δεν μπορεί να παράσχει σε κάποιον άλλον πρόσβαση στο λογαριασμό ή να συγχωνεύσει τα περιεχόμενά του με έναν άλλο λογαριασμό.

Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι ο λογαριασμός σας Steam δεν μπορεί να μεταβιβαστεί μέσω διαθήκης.

Αναμενόμενα, αυτή η αποκάλυψη αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις στα forums και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με πιθανές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Πολλοί χρήστες για παράδειγμα πρότειναν ότι αρκεί η απλή κοινοποίηση των κωδικών σύνδεσης, ενώ άλλοι προειδοποίησαν για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο, αφού θεωρητικά είναι κατά των όρων χρήσης της πλατφόρμας.

Το όλο δίλημμα πάντως προφανώς υπογραμμίζει τις ευρύτερες ανησυχίες του κόσμου σχετικά με την έλλειψη ευελιξίας στην ψηφιακή ιδιοκτησία. Ακόμη είναι αβέβαιο αν το Steam σκοπεύει να επανεξετάσει τη στάση του, και έτσι λοιπόν, όσο η τρέχουσα πολιτική παραμένει, οι παίκτες δεν έχουν κάποιον επίσημο τρόπο μεταφοράς των λογαριασμών τους.