Η EA ψάχνει τρόπους για να βάλει διαφημίσεις στα AAA παιχνίδια της

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του CEO της
10 Μαΐου 2024 22:42
Η EA ψάχνει τρόπους για να βάλει διαφημίσεις στα AAA παιχνίδια της

Σε μια πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά της αποτελέσματα, ο CEO της EA, Andrew Wilson, αποκάλυψε ότι η εταιρεία ψάχνει τρόπους για την ενσωμάτωση διαφημίσεων στα μεγάλα ΑΑΑ παιχνίδια της, τα οποία συνήθως πωλούνται στους καταναλωτές σε υψηλή τιμή.

Μιλώντας με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Eric Sheridan, ο Wilson εξέφρασε την άποψη ότι η διαφήμιση θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρίας. Αναλυτικότερα, τόνισε:

«Η διαφήμιση έχει την ευκαιρία να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για εμάς. Έχουμε ομάδες εσωτερικά στην εταιρία αυτή τη στιγμή που εξετάζουν πώς θα κάνουμε πολύ προσεγμένες εφαρμογές μέσα στις εμπειρίες των παιχνιδιών μας».

Φυσικά, όσο και αν η ιδέα της ενσωμάτωσης διαφημίσεων στα παιχνίδια θεωρείται ως λογική εξέλιξη από στελέχη στον κλάδο, ο οποίος αναμένεται να φτάσει σε μέγεθος αγοράς 583 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, οι περισσότεροι παίκτες θεωρούν τις διαφημίσεις ενοχλητικές. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο δεκτικοί, υπό την προϋπόθεση ότι οι διαφημίσεις είναι διακριτικά ενσωματωμένες και δεν παρεμβαίνουν, σε free-to-play παιχνίδια.

Ωστόσο, η EA έχει αντιμετωπίσει αυστηρή κριτική στο παρελθόν ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλαδή για την τρόπο που είχε προσθέσει διαφημίσεις στα παιχνίδια της. Συγκεκριμένα, το 2020, η εταιρία ήρθε αντιμέτωπη με αντιδράσεις για τις ενοχλητικές διαφημίσεις πλήρους οθόνης που είχε προσθέσει στο UFC 4, οι οποίες προωθούσαν την τηλεοπτική σειρά «The Boys». Μετά την αρνητική υποδοχή από την κοινότητα, η EA είχε σπεύσει να τις αφαιρέσει εντελώς.

Η ιδέα πάντως δεν είναι καινούργια. Ιστορικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το Adventureland του 1978, το οποίο προωθούσε το sequel του μέσα στο παιχνίδι, και το arcade παιχνίδι Tapper του 1983, το οποίο αρχικά είχε ένα εμφανές λογότυπο της Budweiser. Με την πάροδο των δεκαετιών, πολλά brands έχουν δει τη βιομηχανία του gaming ως μια πολύτιμη πλατφόρμα για την προσέγγιση του κοινού, με διάφορους βαθμούς…λεπτότητας, από τοποθετήσεις προϊόντων σε παιχνίδια όπως το Need for Speed: Underground 2 μέχρι το… Pepsiman του PlayStation 1. Προφανώς υπάρχουν και τα παιχνίδια που έχουν διακωμωδήσει την ιδέα, όπως το πρόσφατο High on Life.