Μέσα στο 2024 το PS5 Pro – «Η Sony πρέπει να είναι έτοιμη για το GTA 6»

Σύμφωνα με αναλυτές της βιομηχανίας
20 Φεβρουαρίου 2024 17:11
Μέσα στο 2024 το PS5 Pro – «Η Sony πρέπει να είναι έτοιμη για το GTA 6»

Εδώ και μήνες οργιάζουν οι φήμες πως η Sony ετοιμάζει ένα αναβαθμισμένο PS5 Pro, το οποίο θα έχει ανώτερες τεχνικές προδιαγραφές και θα μπορεί να παίζει καλύτερα τα παιχνίδια. Πολλοί αξιόπιστοι ρεπόρτερ έχουν μιλήσει σχετικά με αυτό, αναφέροντας πως η κυκλοφορία του είναι προγραμματισμένη μάλλον για το έτος που διανύουμε. Τώρα, ακριβώς αυτό έχουν αρχίσει να πιστεύουν και διάφοροι αναλυτές της βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, καλύπτωντας την πρόσφατη αποκάλυψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της Sony, το τηλεοπτικό κανάλι CNBC ήρθε σε επικοινωνία με διάφορους αναλυτές που θεωρούν ότι το PS5 Pro θα κυκλοφορήσει όντως μέσα στο 2024, αφού η Sony θα πρέπει να είναι έτοιμη για το GTA 6 της Rockstar Games.

Για παράδειγμα, ο Serkan Toto, CEO της Kantan Games, συμβουλευτική εταιρία με έδρα το Τόκιο, τόνισε

"Φαίνεται να υπάρχει μια κοινή πεποίθηση στη gaming βιομηχανία ότι η Sony προετοιμάζει πράγματι την κυκλοφορία ενός PS5 Pro για το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η Sony θα πρέπει όντως να βεβαιωθεί ότι θα έχει έτοιμο ένα σπουδαίο hardware όταν το GTA VI έρθει το 2025, μια κυκλοφορία που θα αποτελέσει τονωτική ένεση για ολόκληρη τη βιομηχανία".

Όσον αφορά την τιμή του PS5 όταν κυκλοφορήσει το PS5 Pro, ο ανώτερος επικεφαλής αναλυτής της εταιρίας Omdia, George Jijiashvili, εστίασε στις δηλώσεις των στελεχών της Sony πως στοχεύουν στη "βελτιστοποίηση των πωλήσεων με μεγαλύτερη έμφαση στην ισορροπία με τα κέρδη". Έτσι, θεωρεί πως δεν αποκλείεται η τιμή του βασικού PS5 να παραμείνει ως έχει, πράγμα που σημαίνει ότι το PS5 Pro μάλλον θα κοστίζει πάνω από €549.

Ο Jijiashvili πρόσθεσε:

"Ως εκ τούτου, ένα σενάριο όπου η Sony θα λανσάρει το PS5 Pro, αλλά θα εξακολουθεί να καταγραφεί μειωμένες πωλήσεις hardware από έτος σε έτος είναι πολύ πιθανό".

Για την ιστορία, μπορείτε να βρείτε το νεότερο συγκεντρικό μας άρθρο με όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το PS5 Pro, πατώντας εδώ.