Εντός του 2024 το Nintendo Switch 2 – Νέες πληροφορίες για το hardware του

Έμπιστο μέσο αποκαλύπτει
11 Φεβρουαρίου 2024 15:51
Εντός του 2024 το Nintendo Switch 2 – Νέες πληροφορίες για το hardware του

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του γνωστού και έμπιστου δημοσιογραφικού μέσου Reuters, το Nintendo Switch 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει όντως μέσα στο 2024.

Το δημοσίευμα του μέσου έρχεται μερικές ημέρες μετά την αποκάλυψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της Nintendo, που δημιούργησαν αμφιβολίες σε μερικούς για το αν η κονσόλα νέας γενιάς της θα έρθει τελικά φέτος ή όχι. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους επενδυτές, ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, επισήμανε πως το Switch θα παραμείνει ως ο βασικός πυλώνας της επιχείρησης της Nintendo, καθώς βαδίζουμε στο 2024.

Αυτές οι δηλώσεις όμως, φαίνεται πως τελικά δεν αποκλείουν την κυκλοφορία του Switch 2 για αργότερα μέσα στο έτος. Σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ του Reuters, το Switch 2 θα καταφθάσει όντως αργότερα μέσα στο 2024, όντας εξοπλισμένο με ένα custom chip της Nvidia.

Το Reuters αποκαλύπτει επίσης πως η Nvidia έχει ετοιμάσει ένα εντελώς νέο τμήμα που εστιάζει στη δημιουργία ειδικών chips για hardware εταιρίες. Το νέο αυτό τμήμα είναι που έχει σχεδιάσει τον ειδικό επεξεργαστή που θα τροφοδοτεί το Switch 2. Αντιθέτως, το πρώτο Switch χρησιμοποιούσε μια παραλλαγή του Tegra X1, ένα chip που είχε ήδη σχεδιάσει η Nvidia, όχι απαραίτητα για gaming κονσόλα.

Για την ιστορία, πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως η Nvidia είχε προσεγγίσει και τη Microsoft, για μια ενδεχόμενη συνεργασία για το hardware των επόμενης γενιάς Xbox κονσολών. Το ρεπορτάζ του Reuters φαίνεται να επιβεβαιώνει πως οι φήμες αυτές μάλλον έχουν βάση.