Η Ubisoft έφτιαξε το μεγαλύτερο open world που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι της

Και θα μπορείτε να το εξερευνήσετε μέσα στο μήνα
08 Φεβρουαρίου 2024 16:00
Η Ubisoft έφτιαξε το μεγαλύτερο open world που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι της

Μετά από μια δεκαετία υπό ανάπτυξη, το ταλαιπωρημένο Skull and Bones της Ubisoft που πρωτοανακοινώθηκε το 2017, αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει σε μερικές ημέρες από τώρα. Με αφορμή, λοιπόν, το επερχόμενο ντεμπούτο του τίτλου, το IGN έφερε ξανά στα φώτα της δημοσιότητας συνεντεύξεις με διάφορα μέλη του γαλλικού κολοσσού, εξηγώντας τα χίλια κύματα που πέρασε ο τίτλος.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε εκ νέου μια βαρύγδουπη δήλωση που είχε κάνει η Ubisoft. Το Skull and Bones θα έχει το μεγαλύτερο open world που έφτιαξε ποτέ της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των πολλών αλλαγών που πέρασε το παιχνίδι, η ομάδα ανάπτυξης εγκατέλειψε πριν χρόνια τα πλάνα για ένα αφηγηματικό campaign, εστιάζοντας στη δημιουργία μιας live service survival sandbox εμπειρίας, η οποία θα βασίζεται στο progression, με λιγοστή ιστορία. Το παιχνίδι περιγράφεται ως μια «απρόσκοπτη PvE και PvP εμπειρία, υποστηριζόμενη από PvE servers».

Μιλώντας ειδικότερα για την κλίμακα του κόσμου, η Elisabeth Pellen που είχε αναλάβει ως creative director από το 2018 μέχρι τα μέσα του 2023, είχε δηλώσει:

Αντί να δουλέψουμε πάνω σε ένα solo campaign που θα εμπόδιζε την ομάδα να δημιουργήσει έναν πραγματικά βαθύ ανοιχτό κόσμο, φτιάξαμε μια ιστορία που μπορεί να καταναλωθεί σαν παζλ με τη σειρά που θέλετε. [...]

Εξελίξαμε το παιχνίδι σε έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο. Νομίζω ότι είναι ο μεγαλύτερος ανοιχτός κόσμος που έχει δημιουργήσει ποτέ η Ubisoft. Τώρα, αυτός ο ανοιχτός κόσμος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, νέων αφηγηματικών επιπέδων. Φυτέψαμε πολλούς σπόρους που είναι συναρπαστικό να μεγαλώνουν.

Για την ιστορία, το 2022 ο game director Ryan Barnard είχε αποκαλύψει πως ο χάρτης του Skull and Bones θα είναι 625 τετραγωνικά χιλιόμετρα! Συγκριτικά, το πραγματικά κολοσσιαίο Assassin's Creed Valhalla είχε χάρτη 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 6 φορές μικρότερο! Αν λοιπόν νομίζατε ότι το Valhalla ήταν μεγάλο…ετοιμαστείτε.

Φυσικά, δεν ξέρουμε πόσες από αυτές τις δηλώσεις εξακολουθούν να ισχύουν, αφού το παιχνίδι έχει περάσει από τόσα πολλά εμπόδια. Την ίδια στιγμή, η σύγκριση είναι και κάπως παραπλανητική, επειδή μεγάλο μέρος του κόσμου του Skull and Bones θα είναι φυσικά ωκεανός, χωρίς πολλά σημεία αναφοράς. Όπως και να ‘χει όμως, το νούμερο δεν παύει να εντυπωσιάζει ή να αγχώνει…

Το Skull and Bones θα κυκλοφορήσει για τα PS5, Xbox Series X|S και PC στις 16 Φεβρουαρίου.