Palworld: Η Microsoft βοηθάει πλέον στην ανάπτυξή του

Ειδικά για την Xbox έκδοση
02 Φεβρουαρίου 2024 20:13
Palworld: Η Microsoft βοηθάει πλέον στην ανάπτυξή του

Μέσα στα πολλά ρεκόρ που έχει καταφέρει να σπάσει το Palworld, η Microsoft ήρθε με τη σειρά της να ανακοινώσει πως το παιχνίδι έγινε παράλληλα και η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία από third-party εταιρία στην ιστορία του Xbox Game Pass.

Μέσα σε 10 ημέρες από το ντεμπούτο του τίτλου στο Game Pass, πάνω από 7 εκατομμύρια παίκτες έσπευσαν να τον δοκιμάσουν και ρίχτηκαν στον κόσμο του. Παράλληλα, το παιχνίδι έγινε και η πιο δημοφιλής third-party Day One κυκλοφορία της υπηρεσίας όσον αφορά το cloud game streaming.

Έπειτα από την τεράστια αυτή επιτυχία του τίτλου, η Microsoft αποκάλυψε πως σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία της με το ανεξάρτητο ιαπωνικό στούντιο. Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της τονίζει ότι το Xbox συνεργάζεται πλέον στενά με την Pocketpair για να την βοηθήσει να βελτιώσει τις Xbox εκδόσεις του τίτλου. Η εταιρία θα παρέχει προγραμματιστική βοήθεια, για να βελτιωθεί η διαχείριση των GPU πόρων και της μνήμης, με το στόχο να τρέχει το παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλα τα Xbox. Παράλληλα, θα βεβαιωθεί πως η διαδικασία των updates είναι όσο γίνεται πιο άμεση, για να μην καθυστερούν τα νέα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο σε σχέση με την PC έκδοση.  Τέλος, η Microsoft δεσμεύτηκε να παρέχει και dedicated servers στο στούντιο, για να υλοποιηθούν και στις Xbox εκδόσεις τα multiplayer χαρακτηριστικά που λείπουν.

Μιλώντας στο Xbox Wire, ο CEO της Pocketpair, Takuro Mizobe, τόνισε:

"Η ανταπόκριση των fans ήταν τεράστια και είναι απίστευτο να βλέπεις τα εκατομμύρια των παικτών σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν το Palworld. Αυτή είναι μόνο η αρχή για εμάς και το Palworld, και τα σχόλια που συλλέγουμε ενώ βρισκόμαστε στο Game Preview πρόγραμμα θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία για τους Pal Tamers σε όλες τις πλατφόρμες".