Το επόμενο PlayStation παιχνίδι που θα έρθει στο PC δεν είναι αυτό που περιμένατε

Μόλις διέρρευσε
25 Ιανουαρίου 2024 16:55
Το επόμενο PlayStation παιχνίδι που θα έρθει στο PC δεν είναι αυτό που περιμένατε

Αν περιμένατε να διαβάσετε πως το Bloodborne έρχεται στο PS5, θα χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο.

Όχι, δεν πρόκειται για το λατρεμένο παιχνίδι της FromSoftware, αλλά για μια άλλη εμπειρία που ομοίως είχε κυκλοφορήσει στις αρχές της γενιάς του PlayStation 4. Ο λόγος γίνεται για το Until Dawn, το οποίο ακούγεται πως θα επιστρέψει με μια αναβαθμισμένη έκδοση τόσο στο PS5 όσο και στο PC. Οι πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά ήρθαν στην επιφάνεια από τον εξαιρετικά αξιόπιστο dataminer billbil-kun, ο οποίος εδώ και μήνες δημοσιεύει πριν την ώρα τους τα μηνιαία παιχνίδια του PlayStation Plus και άλλες πληροφορίες που αφορούν τα σχέδια της Sony.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του leaker, η νέα έκδοση του Until Dawn βρίσκεται υπό ανάπτυξη τουλάχιστον έναν χρόνο. Δεν ξέρουμε αν στο εγχείρημα εμπλέκεται η Supermassive Games, το αρχικό στούντιο ανάπτυξης ή αν τη μεταφορά την έχει αναλάβει κάποιο ειδικό porting στούντιο, όπως για παράδειγμα η Nixxes Software των PlayStation Studios.

Πάντως, ο billbil-kun επισημαίνει πως η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, όπως δηλαδή και η νέα παρουσίαση του Death Stranding 2. Αυτό ενισχύει την πεποίθηση πως κάποιο State of Play σόου βρίσκεται προ των πυλών.

Για την ιστορία, το Until Dawn κυκλοφόρησε το 2015, έχοντας ξεκινήσει αρχικά την ανάπτυξη ως τίτλος του PS3 που θα έκανε χρήση του PlayStation Move. Το παιχνίδι εστιάζει στην ιστορία μιας παρέας οχτώ χαρακτήρων οι οποίοι έπειτα από μια ισχυρή χιονοθύελλα μένουν αποκομμένοι σε ένα σαλέ σε ένα βουνό των Βραχώδων Ορών. Πολύ γρήγορα αρχίζουν να γίνονται μάρτυρες υπερφυσικών και μη-εξηγήσιμων γεγονότων και έρχονται αντιμέτωποι με αποφάσεις και επιλογές οι οποίες θα καθορίσουν την μοίρα του καθενός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σενάριό του θα γίνει προσεχώς και ταινία. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.