Η Square Enix θέλει να φτιάχνει λιγότερα παιχνίδια από εδώ και στο εξής

Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος
21 Ιανουαρίου 2024 23:04
Η Square Enix θέλει να φτιάχνει λιγότερα παιχνίδια από εδώ και στο εξής

Πρόσφατα έγιναν μεγάλες αλλαγές πίσω από τα παρασκήνια στην Square Enix, με τον Takashi Kiryu να αναλαμβάνει ως νέος επικεφαλής της. Σε αυτή την διοικητική αλλαγή οφείλεται εν μέρει και η κυκλοφορία του Final Fantasy 14 στο Xbox, κάτι που περίμεναν για χρόνια οι παίκτες στο οικοσύστημα της Microsoft, ενώ στον ορίζοντα φαίνεται πως υπάρχουν και μερικές ακόμη πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μιλώντας στο Ιαπωνικό μέσο Genki, ο Kiryu εξήγησε πως από εδώ και πέρα η Square Enix θα «συγκεντρωθεί σε ορισμένους προσεκτικά επιλεγμένους νέους τίτλους» και για αυτό υπάρχει φυσικά λόγος, η ποιότητα.

"Θέλω να οργανώσω τον τρόπο ανάπτυξής μας, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να εξασφαλίζουμε υψηλότερη ποιότητα από κάθε τίτλο, μειώνοντας τον αριθμό των κυκλοφοριών μας.”

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος επισήμανε πως θέλει η Square Enix να βασίζεται λιγότερο σε brands όπως το Final Fantasy, φέροντας στη συζήτηση το Powerwash Simulator, ως μια ‘εξαίρεση’ του portfolio της Square που όμως κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Για την ιστορία, το 2023 ήταν μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα για την Square Enix, αφού παρά την κυκλοφορία του Final Fantasy 16, η μετοχή της πήρε την κατηφόρα. Μεταξύ άλλων, το έτος είχε ξεκινήσει με μια υψηλού προφίλ απογοήτευση, το Forspoken, ενώ και διάφορες άλλες κυκλοφορίες της Square, όπως τα Valkyrie Elysium και Harvestella δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.