Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει στους indie developers

Νέα οικονομική βοήθεια για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών
12 Οκτωβρίου 2015 19:20
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει στους indie developers

Ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για τους indie game developers πρόκειται να προσφέρει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ονόματι Video Game Prototype Fund. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την λειτουργία του από φέτος και θα συνεχιστεί μέχρι το 2019 μέσα από το οποίο θα προσφερθούν πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες σε μικρές επιχειρήσεις καθώς και σε πρωτοβουλίες για διαγωνισμούς με στόχο την δημιουργία νέων βιντεοπαιχνιδιών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του Video Game Prototype Fund.

  • Πάνω από £25,000 για τις νέες επιχειρήσεις ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα prototype του παιχνιδιού τους.
  • Πάνω από £50,000 για επιλεγμένα projects τα οποία θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν το στάδιο του prototype.
  • Διαγωνισμοί για μαθητές και απόφοιτους όπου θα δημιουργούν και θα επιδεικνύουν νέα παιχνίδια, ευκαιρίες για ταλαντούχους  να δουλέψουν σε prototype projects. 
  • Το Video Game Prototype Fund θα χτιστεί επάνω σε μία προηγούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για υποστήριξη στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, η οποία διεξήχθη επιτυχώς από το πανεπιστήμιο του Abertay μεταξύ του 2010 και του 2014.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του Ed Vaizey, Υφυπουργού Πολιτισμού και Ψηφιακής Οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τις δηλώσεις του Ian Livingstone, ιδρυτή της Games Workshop.

Ed Vaizey:

"Τα βιντεοπαιχνίδια που αναπτύσσονται στη Μεγάλη Βρετανία αποδίδουν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και πρέπει να χτίσουμε επάνω σε αυτό και να επενδύσουμε στη δύναμη της δημιουργικότητας μας. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα δώσει στις μικρές επιχειρήσεις, τα start-ups και τους ελεύθερους επαγγελματίες την υποστήριξη που χρειάζονται για να προσελκύσουν την ιδιωτική επένδυση και να δημιουργήσουν τα blockbusters του μέλλοντος."

Ian Livingstone:

"Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεγάλη ιστορία στην ανάπτυξη παγκοσμίου κλάσης βιντεοπαιχνιδιών. Από το Elite and Populous στο Tomb Raider και το Grand Theft Auto, το RuneScape, το Moshi Monsters, το Monument Valley και το Plunder Pirates, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μία σημαντικά πολιτιστική και οικονομικά παγκόσμια επιρροή. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα ενθαρρύνει και θα δώσει κίνητρο σε νέα ταλέντα να συνεχίσουν αυτή την εξαιρετικά σημαντική κληρονομιά της χώρας."