Ο creative director του Dragon Age ιδρύει νέο στούντιο

Μαζί του πρώην βετεράνοι από την EA και την Ubisoft
25 Νοεμβρίου 2020 12:40
Ο creative director του Dragon Age ιδρύει νέο στούντιο

Τελευταία είναι σύνηθες φαινόμενο γνωστά ονόματα της βιομηχανίας να φεύγουν από την «αγκαλιά» μεγάλων εκδοτριών και στούντιο, στα οποία μάλιστα εργάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια. Συνήθως, στόχος είναι η δημιουργία μικρότερων ομάδων, οι οποίες πλαισιώνονται με δημιουργούς που αναζητούν την ίδια δημιουργική ελευθερία. Αυτή τη φορά, ο creative director των Dragon Age, Mike Laidlaw, ίδρυσε την Yellow Brick Games, με σκοπό να γαλουχήσει με νέες ιδέες τις δημιουργίες που θα καταπιαστεί, επιστρέφοντας, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, πίσω στα «βασικά». Μαζί του σε αυτή τη προσπάθεια έχει κι άλλους βετεράνους του χώρου, οι οποίοι είχαν εργαστεί στην EA και την Ubisoft για πάνω από 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα οι Thomas Giroux, Jeff Skalski και Frédéric St-Laurent B θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εμπειρίες σε ένα όπως αναφέρουν πιο ευέλικτο, προσωποποιημένο και ανεξάρτητο περιβάλλον, με στόχο να οδηγήσουν τους παίκτες σε νέα θαυμαστά ταξίδια.

Όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε πολλά δουλεύοντας πάνω σε παγκόσμιας κλάσης projects με χιλιάδες συναδέλφους. Ωστόσο, θέλουμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση, αξιοποιώντας μια μικρότερη ταλαντούχα ομάδα, όπου ο ανθρώπινος παράγοντας θα έρχεται πρώτος. Σαν στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε εμπειρίες που οι gamers θα απολαμβάνουν να παίζουν. Σίγουρα η αγορά κινείται με άλλους ρυθμούς, όμως εμείς δεν επιθυμούμε να τους κυνηγήσουμε, από τη στιγμή που μπορούμε να επηρεάσουμε το ρεύμα και να το κατευθύνουμε εκεί που θέλουμε. Κινητήριος δύναμη για εμάς είναι τα παιχνίδια μας να ταξιδέψουν τους gamers σε θαυμαστούς και αξιομνημόνευτους κόσμους.

Προς το παρόν η ομάδα δεν έχει αποκαλύψει πάνω σε τι είδους παιχνίδι δουλεύει. Για ότι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.